Άλλα 11 κρούσματα κορωνοϊού, στους 95 οι ασθενείς-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Όλο και ανεβαίνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, αφού το Υπουργείο Υγείας, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε το απόγευμα, ανακοίνωσε άλλα 11 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 95. Η Κύπρος, ωστόσο, από χθες το βράδυ, μετρά τον πρώτο της νεκρό από τον ιό, αφού έφυγε από τη ζωή, ο 70χρονος Βρετανός, που μολύνθηκε από τον 65χρονο, εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε αυτοπεριορισμό οι δύο επιδημιολόγοι, ακυρώνεται η διάσκεψη Τύπου
 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 11 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
  • Δύο άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών
  • Τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
  • Τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό), εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.
  • Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Σημειώνεται ότι υπάρχουν επιπλέον δύο πιθανά περιστατικά της νόσου COVID-19 (θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο), για τα οποία αναμένεται η επιβεβαίωση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
 
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 95 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 50 ήταν επαφές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

«Λερναία Ύδρα» το νοσοκομείο Πάφου, ντόμινο κρουσμάτων-Τα νέα δεδομένα

 
Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος μετρά τον πρώτο της νεκρό από τον κορωνοϊό, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για τον ένα εκ των τεσσάρων ασθενών που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα