«Λερναία Ύδρα» το νοσοκομείο Πάφου, ντόμινο κρουσμάτων-Τα νέα δεδομένα

Όλο και περισσότερο μεγαλώνει η εστία μόλυνσης στην Πάφο, η οποία δημιουργήθηκε από τον 65χρονο ασθενή, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου της πόλης, δέχθηκε επίσκεψη από θετικό κρούσμα, με αποτέλεσμα να φέρει ντόμινο θετικών κρουσμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στα 95 τα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνονται οι θετικοί γιατροί
 
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα άλλα έντεκα θετικά κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των ασθενών πλέον να ανέρχεται στους 95, εκ των οποίων οι 28 προέρχονται από την Πάφο. Πρόκειται για 24 άτομα που συνδέονται με το νοσοκομείο της επαρχίας, δύο ιδιώτες ιατρούς, οδηγό ταξί και τη σύζυγό του. Σημειώνεται πως ο 70χρονος, που απεβίωσε, νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο.
 
Ανάμεσα στα έντεκα νέα κρούσματα βρίσκονται δύο άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, όπως επίσης και τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, τρεις από Ηνωμένο Βασίλειο και ένας από Μεξικό, που εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλα έντεκα κρούσματα κορωνοϊού, στους 95 οι ασθενείς-Συνεχίζεται η εξάπλωση στην Πάφο
 
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 95 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 50 ήταν επαφές. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνεται και ένα ορφανό κρούσμα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε τρία συνολικά κρούσματα, που παραμένει άγνωστη η εστία μόλυνσής τους. 
 
Παράλληλα, υπάρχουν επιπλέον δύο πιθανά περιστατικά της νόσου COVID-19 (θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο), για τα οποία αναμένεται η επιβεβαίωση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το ένα εξ αυτών ήρθε σε επαφή με τους επιδημιολόγους του Υπουργείου Υγείας, που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αυτοπεριορισμό οι δύο επιδημιολόγοι-Σε αναμμένα κάρβουνα το Υπουργείο Υγείας
 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα