Οι βόλτες στην περίοδο του αυτοπεριορισμού, τα πάρτι και η υπερβολή της μάσκας

Αγώνα δρόμου κάνουν οι ειδικοί ώστε να εντοπιστούν όλες οι επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και ακολουθώντας τις συστάσεις της Κυβέρνησης, αρκετός κόσμος έχει περιορίσει τις κινήσεις του, στο ελάχιστο, επιλέγοντας τον αυτοπεριορισμό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι. Οι ειδικοί συστήνουν τις βόλτες στον καθαρό αέρα, αλλά όχι με παρέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
 
Οι άνθρωποι μπορούν να βγαίνουν στον καθαρό αέρα, είτε για βόλτα, είτε για δραστηριότητες στον κήπο, αφού οι πιθανότητες να μείνουν στον αέρα τα μικρόβια, είναι μικρότερες από ότι σε κλειστό χώρο.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης, τόνισε πως ο κόσμος τώρα που μένει στο σπίτι, μπορεί να ασχοληθεί με διάφορα απλά πράγματα, ενώ σημειώνει πως είναι καλό για την υγεία τους, να βγαίνουν έξω από το σπίτι.
 
«Είναι ευκαιρία, τώρα που θα ανοίξει ο καιρός, ο κόσμος να βγαίνει στον κήπο για να κλαδέψει ή να ποτίσει. Επίσης, μπορούν να βγουν μια βόλτα ή να μεταβούν σε περιοχές που δεν υπάρχει πολύς κόσμος και να κάνουν τη βόλτα τους, στον καθαρό αέρα. Αυτό κάνει κάλο στην υγεία, καθώς αναζωογονείται το σώμα και την ίδια ώρα γυμνάζονται. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται και κάποια άλλα, επιπρόσθετα πράγματα. Χρειάζεται βιταμίνη C, βιταμίνη D, κάποια ιχνοστοιχεία κ.α. που κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα πιο εύρωστο».
 
«Δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι»
Ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε πως ο κόσμος, που επιλέγει τον αυτοπεριορισμό, δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με άτομα που διαμένουν σε άλλα σπίτια, αφού αυξάνει τις πιθανότητες για μόλυνση.
 
«Όταν λέμε “μένουμε στο σπίτι”, εννοούμε ότι δεν καλούμε κόσμο, δεν κάνουμε πάρτι, έστω κι αν πρόκειται για οικογενειακό περιβάλλον. Καλό είναι, ακόμη και τα παιδιά, αν μένουν σε άλλο σπίτι, να μην επισκέπτονται τους γονείς τους, αυτές τις δύο-τρεις εβδομάδες. Πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι, για αυτό το διάστημα που επέβαλε το Υπουργείο Υγείας, ώστε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Διαφορετικά, πώς θα σπάσουμε την αλυσίδα;».
 
Τα γάντια, οι μάσκες και η προστασία που προσφέρουν
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως ο κόσμος, που επιλέγει να κυκλοφορεί, μόνο για τους απολύτως απαραίτητους σκοπούς, το κάνει φορώντας μάσκες και γάντια, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως το θεωρεί λίγο υπερβολικό.
 
«Το γενικό δόγμα είναι πως όταν είμαστε υγιείς και βγαίνουμε έξω, δεν φοράμε μάσκες και γάντια. Οι άνθρωποι που το κάνουν είναι για προσωπική τους σιγουριά, τους κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Για εμένα είναι λίγο υπερβολικό».
 
«Υπομονή και επιμονή»
«Συστήνουμε στον κόσμο υπομονή και επιμονή στα μέτρα. Όταν λέμε περιορισμό, εννοούμε περιορισμό στο σπίτι, δεν εννοούμε άσκοπες μετακινήσεις και εξόδους», κατέληξε ο Πέτρος Καραγιάννης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις