Η αλυσίδα των εννέα νέων κρουσμάτων, ο πρώτος «ιπτάμενος» ιός και η εστία μόλυνσης

Ξεπέρασαν τους 80 οι ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο, αφού το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα άλλα εννέα νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα, με τα εννέα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών ανήλθε στους 84.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Εννέα νέα κρούσματα, τέσσερις στην Εντατική και πάνω από 3000 δείγματα
 
Όπως ανακοίνωσαν οι επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος και δρ. Ζωή Πανά, πρόκειται για τρία άτομα που είχαν επαφή με άλλα επιβεβαιωμένα περιστατικά, ένα επαγγελματία υγείας, από το νοσοκομείο Πάφου και συγκεκριμένα νοσηλευτή, τέσσερα άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό, καθώς και ένα άτομο που εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία και χαρακτηρίστηκε ιπτάμενο προσωπικό και πρόκειται για πιλότο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος, που είναι Κύπριος, φέρεται να παρουσίαζε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποια χώρα προσβλήθηκε, αφού είχε ταξιδέψει σε διάφορες πριν επιστρέψει στην Κύπρο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
 
Τα τέσσερα άτομα που έφτασαν από το εξωτερικό, επέστρεψαν συγκεκριμένα από την Αγγλία, από την Ισπανία και δύο εξ αυτών από την Πολωνία. Κληθέντες να σχολιάσουν οι ειδικοί, αν τα άτομα αυτά βρίσκονταν ανάμεσα στους Κύπριους που επαναπατρίστηκαν και βρίσκονταν σε καραντίνα, τόνισαν πως δεν το γνωρίζουν, ωστόσο, αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Εντατική μεταφέρθηκε ασθενής που παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές
 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι ασθενείς προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 
 
Στα 20 τα κρούσματα στο νοσοκομείο Πάφο
Με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, οι ασθενείς μόνο από την Πάφο ανέρχονται στους 20, ανάμεσα στους γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς.
 
Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα της Πάφου ήταν ο 63χρονος ασθενής, που ενώ νοσηλευόταν στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πάφου, δέχθηκε επίσκεψη από πρόσωπο, που ήταν θετικό στον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ντόμινο κρουσμάτων. Αποτέλεσμα, το νοσοκομείο Πάφου να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και να έχει τα περισσότερα κρούσματα, από όλες τις επαρχίες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγαλύτερο το πλήγμα στο Νοσοκομείο Πάφου, στους 19 οι επαγγελματίες υγείας θετικοί στον ιό
 
Σημειώνεται πως πέραν των 20 κρουσμάτων στο νοσοκομείο Πάφου, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν άλλοι δύο γιατροί που δουλεύουν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ στα κρούσματα της Πάφου συμπεριλαμβάνεται και ο οδηγός ταξί και η γυναίκα του. 
 
Τέσσερις διασωληνωμένοι, τρεις πήραν εξιτήριο
Καλά και κακά είναι τα νέα για τους ασθενείς, που ήδη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κύπρου. Τρεις εξ αυτών πήραν ήδη εξιτήριο, αφού βρέθηκαν αρνητικοί στα επαναληπτικά τεστ που τους έγιναν, ωστόσο, άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού. Συγκεκριμένα, τρεις βρίσκονται στο νοσοκομείο Λεμεσού και ένας στο νοσοκομείο Λευκωσίας. 
 
Όσον αφορά στους άλλους 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, αυτοί είναι καλά στην υγεία τους.
 
Έχουν ληφθεί πέραν των 3000 δειγμάτων
Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν ληφθεί μόνο χθες 700 δείγματα, εκ των οποίων τα 400 έχουν εξετασθεί, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα, τα δείγματα που λήφθηκαν ξεπερνά τα 3000. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ