Σε εγρήγορση οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον κορωνοϊό-Δεκάδες άτομα υπό περιορισμό

Ανακούφιση προκάλεσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα αποτελέσματα τω εξετάσεων του 28χρονο, που τέθηκε υπό περιορισμό στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Λεμεσού, αφού θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aρνητικός στον κορωνοϊό ο 28χρονος και άλλοι τέσσερις που τέθηκαν σε απομόνωση
 
Πρόκειται για άνδρα από την Ινδία, ηλικίας 28 χρόνων, ο οποίος τις 25 Φεβρουαρίου επέστρεψε στην Κύπρο από το Μιλάνο. Χθες ανέβασε πυρετό, ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες και ασθενοφόρο τον  μετέφερε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Λεμεσού. Υπό περιορισμό τέθηκαν και οι δύο συγκάτοικοι του 28χρονου, ο οποίος εργάζεται στην Κύπρο. Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως ο νεαρός είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να προετοιμάζονται για ενδεχόμενο κρούσμα. Όσο αυτό καθυστερεί, τόσο προετοιμάζονται την ώρα που ανοίγει ο καιρός και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο διάδοσης.

Πέντε υπό παρακολούθηση και δεκάδες υπό περιορισμό
Πέραν από τον 28χρονο, που παραμένει υπό περιορισμό άλλα τέσσερα άτομα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Πρόκειται για μία αεροσυνοδό από το Ισραήλ που βρίσκεται στα αναπαυτήρια της ΔΕΟΚ στις Πλάτρες και άλλες τρεις γυναίκες που έφτασαν από το Μιλάνο και δήλωσαν πως ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, σε δεκάδες άτομα που έφτασαν από περιοχές υψηλού κινδύνου (Βόρεια Ιταλία Δημοκρατία της Κορέας, Ιράν, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ), προτάθηκε όπως παραμείνουν υπό περιορισμό. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς δεν έδειξαν την απαιτούμενη προθυμία, σύμφωνα με πληροφορίες τους REPORTER και είναι γι' αυτό το λόγο που το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες νέες οδηγίες προς όλους όσοι έρχονται από αυτές τις χώρες.

Μέσω ανακοίνωσης η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, κάλεσε ξανά, μέσω ανακοίνωσης, τα άτομα που ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας, που βρίσκονται βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας να λαμβάνουν μέτρα κατ᾽οίκον περιορισμού και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

«Άτομα που ταξίδεψαν στις περιοχές αυτές καλούνται να λαμβάνουν μέτρα κατ᾽οίκον περιορισμού και να αποφεύγουν τις κινήσεις τους, να αυτοεξετάζονται και σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας ή δύσπνοια) σε περίοδο 14 ημερών από την επιστροφή τους, να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν άμεσα με το 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνικό κέντρο 1420 (δωρεάν κλήση)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα οδηγία για το ποιοι πρέπει να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού
 
Συνέρχεται η δικοινοτική Επιτροπή
Στη σκιά όσων απαράδεκτων διαδραματίστηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στην Οδό Λήδρας, όπου πολίτες έριξαν τα κιγκλιδώματα για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τέσσερα οδροφράγματα, συνέρχεται σήμερα η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις δύο το μεσημέρι.

Στα τρία οδοφράγματα που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και παραμένουν ανοικτά (Λήδρα Πάλας, Αγίου Δομετίου και Πύργου), συνεχίζονται οι έλεγχοι στην παρουσία νοσηλευτών. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Μουσταφά Ακιντζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, αποφασίστηκε όπως σταματήσουν οι έλεγχοι ταυτοτήτων όσων τουρκοκυπρίων επιστρέφουν στα κατεχόμενα, μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταση στο οδόφραγμα της Λήδρας-Έριξαν τα κιγκλιδώματα και εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη

Ενημερώνει το κοινό η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης
Η κατάσταση για τον κορωνοϊό αξιολογείται καθημερινά από την Επιτροπή Διαχείρισης κρίσεων στην οποία συμμετέχουν τεχνοκράτες από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης και από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Πιθανότατα αύριο, μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, τα μέλη της Μονάδας Επιδημιουλογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας θα ενημερώσουν το κοινό για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες