Καζάνι που βράζει η παιδεία-Μετά τα τετράμηνα, «φωτιές» για το συνταξιοδοτικό

Καζάνι που βράζει είναι η παιδεία, αφού μετά τα τετράμηνα, το συνταξιοδοτικό απειλεί τον τομέα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί κρατάνε μικρό καλάθι για την έκβαση του διαλόγου με την Κυβέρνηση, σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα, καθώς αμφότερες πλευρές εμμένουν στη θέση τους. Η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ για διεξαγωγή εκδήλωσης διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, παραμένει στο τραπέζι.
 
Οι ηγεσίες των δύο οργανώσεων των καθηγητών, ενημερώνουν σήμερα τα μέλη τους, για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν την περασμένη Δευτέρα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, καθώς επίσης και για τα επόμενα τους βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μελετούν τα επόμενα τους βήματα για το συνταξιοδοτικό οι καθηγητές
 
Ο Γιώργος Παντελή τους ενημέρωσε για το γεγονός πως η Κυβέρνηση εμμένει στην άποψή της για δημιουργία ενός ταμείου προνοίας για τους δημόσιους υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 και δεν ανήκουν σε κανένα κυβερνητικό συνταξιοδοτικό σχέδιο. Μια απόφαση που βρίσκει αντίθετες τις οργανώσεις των καθηγητών, οι οποίες εμμένουν στη δική τους πρόταση, δηλαδή στην ένταξη των εν λόγω υπαλλήλων στο υφιστάμενο συνταξιοδοτικό σχέδιο.
 
«Εμείς δεν θέλουμε ταμείο προνοίας, θέλουμε ένα κυβερνητικό σχέδιο, με εφάπαξ, το οποίο θα δώσει εγγυήσεις στους εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η πρόταση μας και βάσει αυτής θα κινηθούμε», ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.
 
Βασική τους ανησυχία, όπως σημείωσε, είναι οι εγγυήσεις που θα υπάρχουν για τους εκπαιδευτικούς, καθώς το ζητούμενό τους είναι να υπάρχει η σιγουριά πως είναι καλυμμένοι από το σχέδιο της Κυβέρνησης. Αναφερόμενος στην πιθανότητα να λάβουν μέτρα, ο κ. Λυσάνδρου σημείωσε πως προέχει πρώτα ο διάλογος και αν αντιληφθούν πως αυτός δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε θα λάβουν αποφάσεις για μέτρα.
 
«Η θέση μας δεν αλλάζει»
Μη ικανοποιημένη από την έκβαση της συνάντησης της περασμένης Δευτέρας στο Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει και η ΟΕΛΜΕΚ, με τον πρόεδρο της Κώστα Χατζησάββα να τονίζει στον REPORTER πως στη συνάντηση ξεκαθάρισαν πως η θέση τους δεν αλλάζει.
 
«Το Υπουργείο Οικονομικών μας παρουσίασε μια θέση του, για το ταμείο προνοίας, αλλά προφορικά. Δεν πήραμε κάτι γραπτώς για να το μελετήσουμε. Η δική μας θέση είναι η ίδια, η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011, στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχέδιο».
 
Όπως σημείωσε, στη σημερινή συνάντηση θα ενημερωθούν τα μέλη των δύο οργανώσεων των καθηγητών και θα ακούσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, θα μεταφέρουν τις απόψεις των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, με στόχο να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα. Παράλληλα, ο κ. Χατζησάββας, υπέδειξε πως δεν τίθεται θέμα να αλλάξει η θέση τους.
 
Κληθείς να αναφερθεί σε πιθανή λήψη μέτρων, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος και μετά θα λάβουν αποφάσεις.
 
«Πάντως η οργάνωσή μας έχει και την πρόταση από την προηγούμενη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροέδρων, βάσει της οποίας καλούμε και τις υπόλοιπες οργανώσεις σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, θα περιμένουμε και μετά θα αποφασίσουμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τη θέση της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ