Βάζουν φωτιά στην παιδεία τα τετράμηνα-Εκτός σχολείων οι μαθητές

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει ο τομέας της παιδείας, με τους μαθητές να κλιμακώνουν τα μέτρα τους κατά των εξετάσεων τετραμήνων. Σήμερα ουδείς μαθητής θα μπει στις σχολικές αίθουσες, αφού πραγματοποιούν ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους.

Η ολοήμερη αποχή πραγματοποιείται μετά από το δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ, στις 29 Ιανουαρίου, με βάση το οποίο, σχεδόν το 80% των μαθητών ψήφισε υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων. Όπως αναφέρουν οι μαθητές, αυτή η ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα είναι ένα μέτρο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τις εξετάσεις τετραμήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την Τετάρτη η ολοήμερη αποχή των μαθητών

Η σημερινή αποχή από τα μαθήματα, δεν είναι το μόνο μέτρο που θα λάβουν οι μαθητές, με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ, Γιάννη Λαπήθιο, να αναφέρει στον REPORTER πως αν το Υπουργείο Παιδείας, εξακολουθήσει να τηρεί την ίδια αυταρχική, όπως την χαρακτήρισε, στάση όσον αφορά στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

«Η δική μας θέση, επαναλαμβάνω, είναι να καταργηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων και να ξεκινήσει συλλογικός διάλογος, κατά τον οποίο θα ακουστούν οι φωνές και οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην ακούσει τους μαθητές. Από τις 20 Δεκεμβρίου, που ο υπουργός δήλωσε πως θα μας καλέσει για διάλογο, δεν έχουμε δεχθεί καμία πρόσκληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ναι» στην ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα ψήφισαν οι μαθητές 

Στην ανακοίνωση της ΠΣΕΜ για την σημερινή αποχή, αναφέρεται πως το μαθητικό κίνημα έχει εκφράσει τη γνώμη και τη θέση του, εδώ και τρία χρόνια με δημοψηφίσματα, συλλογή υπογραφών και με μεγάλη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βλάκα, ηλίθιε, κομματόσκυλο»-Σοβαρή καταγγελία κατά του Σέπου 

«Η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει όχι από την “απόλυτη” στάση μας ή από την επιθυμία μας να χάνουμε μαθήματα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία, αλλά λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος, από το Υπουργείο Παιδείας. Ας μας λάβουν επιτέλους υπόψη. Ας καταλάβουν, πως δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, από ένα σχολείο κριτικής σκέψης και ολόπλευρης μόρφωσης. Κανένας μαθητής στο σχολείο την Τετάρτη, για να μην θυματοποιηθεί ούτε ένας συμμαθητής μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι oργανωμένοι γονείς καλούν την ΠΣΕΜ σε διάλογο για την αποχή 

«Να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων και να προσέλθουν στο διάλογο»
Εξάλλου, οι οργανωμένοι γονείς καλούν τους μαθητές να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων, που οδηγούν σε χάσιμο πολύτιμου διδακτικού χρόνου, να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να προσέλθουν στο διάλογο.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, τονίζει πως σέβεται το δικαίωμα της άποψης και τις θέσεις των οργανωμένων μαθητών, όπως καθορίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ωστόσο, τους καλεί να συμπορευτούν με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

«Όλοι μαζί να στηρίξουμε τους μαθητές της Α΄ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, διεκδικώντας άμεσα βελτιώσεις του Θεσμού για το Β΄ Τετράμηνο, αφού ο χρόνος τρέχει εις βάρος αυτών των παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία