Διορίστηκε σε λύκειο ο Σέπος-Ζητούν άμεση απομάκρυνσή του οι μαθητές

Στη θέση του Διευθυντή του Παγκύπριου Γυμνασίου, βρίσκεται από σήμερα ο Λοΐζος Σέπος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΠΣΕΜ.
 
Ο κ. Σέπος, μετά το περιστατικό με τη μαθήτρια που προσήλθε στο σχολείο με την μαντήλα, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρόνιας, είχε μετατεθεί από το λύκειο στο οποίο βρισκόταν στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετατέθηκε ο Διευθυντής που έδιωξε τη μαθήτρια με την μαντήλα
 
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος στον REPORTER, ο κ. Σέπος έχει διοριστεί Διευθυντής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.
 
«Εμείς το μάθαμε σήμερα και το θέσαμε στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Πληροφορηθήκαμε το γεγονός αυτό από τους μαθητές του σχολείου και το θεωρούμε απαράδεκτο, καθώς ο συγκεκριμένος διευθυντής μετατέθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της ρατσιστικής του συμπεριφοράς. Να υποθέσουμε ότι η τιμωρία του διάρκεσε μόνο δύο μήνες; Και με ποια λογική ένας αποδεδειγμένα ρατσιστής και μισαλλόδοξος διευθυντής επέστρεψε στα σχολεία και μάλιστα σε ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σχολεία της Κύπρου; Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος διευθυντής από τα σχολεία και να μην έχει πλέον επαφή με τους μαθητές. Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράει στα σχολεία μας.».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπάθωσε ο Σέπος: Απειλήθηκε η ζωή μου από κύκλους του παρακράτους
 
Κληθείς να σχολιάσει αν θα λάβουν μέτρα, σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί, ο εκπρόσωπος των μαθητών ανέφερε πως δεν έχουν συζητήσει κάτι ακόμη, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σάλο προκάλεσε η απόφαση του τέως Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο να διώξει μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, επειδή προσήλθε την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς με μαντήλα.
 
Ο κ. Σέπος, αν και προέβη σε δημόσια απολογία στη μαθήτρια, έλαβε μετάθεση στα ΚΙΕ, ενώ όπως ανέφερε εκείνες τις ημέρες είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του.
 
Αντιδρά το ΑΚΕΛ
Την αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσε η είδηση πως ο κ. Σέπος βρίσκεται στη θέση του Διευθυντή του Παγκύπριου Γυμνασίου.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς, «η τοποθέτηση του Διευθυντή κ. Σέπου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο αποδεικνύει την παράσταση που είχε στηθεί όταν προέκυψε το σοβαρό θέμα με την απαράδεχτη συμπεριφορά του εν λόγω Διευθυντή απέναντι σε μαθήτρια που έφερε μαντήλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πόρισμα του Υπουργείου Παιδείας για τη μαθήτρια με την μαντήλα

Τότε επιλέγηκε η πρόσκαιρη μετακίνηση του Διευθυντή για να πάψουν οι αντιδράσεις ενώ από τότε ήταν γνωστό, σε όλους που γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά θέματα, ότι ο κ. Σέπος θα ανταμειφθεί στη συνέχεια με την τοποθέτησή του στο πιο ιστορικό γυμνάσιο της Κύπρου.  Ως αποτέλεσμα όχι μόνο δεν λήφθηκε οποιοδήποτε μέτρο κατά του κ. Σέπου για την απαράδεχτη του συμπεριφορά αλλά το Υπουργείο Παιδείας τον ανταμείβει και από πάνω.
 
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και το Υπουργείο για ακόμα μια φορά έχει αποδείξει ότι δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη δεοντολογία».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Στυλιανός, η Άντρια, ο Σέπος… Όσα σημάδεψαν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δειτε Επισης

Ισόβια στον δολοφόνο της 19χρονης στον Πειραιά-«Είχα πιει αλκοόλ και ναρκωτικά και την πυροβόλησα»
Προτεραιότητα για το Υπ. Γεωργίας η ολοκλήρωση διαταγμάτων για NATURA 2000
Βλέπει σκοπιμότητα πίσω από τον θάνατο της 77χρονης η Αστυνομία-Διερευνάται ανθρωποκτονία
Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη (pics)
Παρουσιάστηκε η ψηφιακή υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης
Από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουλίου θα λειτουργήσουν τα θερινά σχολεία του ΥΠΑΝ
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ για υποστελέχωση
Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο