Μετατέθηκε ο Διευθυντής που έδιωξε τη μαθήτρια με την μαντήλα

Μπορεί το περιστατικό να θεωρείται λήξαν και η μαθήτρια να επιστρέφει κανονικά στο σχολείο της, αύριο Δευτέρα, ο Διευθυντής του σχολείου, Λοΐζος Σέπος δεν θα επιστρέψει, καθώς έλαβε μετάθεση για τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ζητά η Κουρσουμπά για τη μαθήτρια με τη μαντήλα
 
Τη μετάθεση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, μια μέρα μετά την συνάντηση που είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο Υπουργείο Παιδείας και τη δημόσια συγνώμη του κ. Σέπου στη 17χρονη μαθήτρια.
 
Στη θέση του διευθυντή του σχολείου θα βρίσκεται από αύριο ο καθηγητής Χρίστος Ζαντήρας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το σάλο αναδιπλώθηκε ο Διευθυντής, ζήτησε συγγνώμη από τη μαθήτρια με τη μαντήλα
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η μετάθεση του Διευθυντή έγινε ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
«Κατόπιν των γνωστών γεγονότων στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας και παρόλο που ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου επιθυμεί να συνεχίσει εκεί για να στηρίξει όλα τα παιδιά και να υλοποιήσει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η οποία στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέραν από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/ριας, κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους.

H Αρμόδια Αρχή, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από αύριο, 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Χρήστος Ζαντήρας.

Τονίζεται εμφατικά ότι η έρευνα διεξάγεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν».
 
Αύριο αναμένεται το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας
Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα είναι έτοιμα τα πορίσματα της πειθαρχικής έρευνας, που διατάχθηκε εναντίον Διευθυντή Λυκείου της Λευκωσίας, ο οποίος είχε εκδιώξει χθες από το σχολείο μαθήτρια, που φορούσε μαντήλα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα από την έρευνα, που έχει διατάξει το Υπουργείο, ο ίδιος δεν μπορεί να έχει άποψη επί του θέματος, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι «οπωσδήποτε έτοιμα τη Δευτέρα».
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα