Παρασκευή 28 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επίσημη πρώτη για τις εξετάσεις τετραμήνων εν μέσω διαμαρτυριών

  09/12/2019 06:45
Επίσημη πρώτη για τις εξετάσεις τετραμήνων εν μέσω διαμαρτυριών

Επίσημη πρώτη για τις εξετάσεις τετραμήνων εν μέσω διαμαρτυριών

  09/12/2019 06:45
Πρεμιέρα, εν μέσω διαμαρτυριών, για τις εξετάσεις τετραμήνων, με το πρώτο μάθημα, στο οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές να είναι αυτό των Νέων Ελληνικών. Παρά τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις προειδοποιήσεις για αποχή από τις εξετάσεις, αποφάσισαν τελικά να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν και επίσημα στις 9:20, μετά την έναρξη της τρίτης διδακτικής περιόδου, για τους τέσσερις χιλιάδες μαθητές Α’ Λυκείου, στα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στον Αντ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε πως τα θέματα έχουν σταλεί στα σχολεία από τις 6:00 το πρωί, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, ενώ οι οδηγοί διόρθωσης θα σταλούν στις διευθύνσεις γύρω στο μεσημέρι.
 
Όπως είπε, οι εξετάσεις θα έχουν διάρκεια 135 λεπτών υποδεικνύοντας πως οι θεματοθέτες έβαλαν θέματα, τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί στους μαθητές.

Τα επόμενα μαθήματα που θα εξεταστούν οι μαθητές είναι αυτά των Μαθηματικών κοινού κορμού, Χημείας-Βιολογίας και Ιστορίας κοινού κορμού την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποβάλλουν μαθητές που συμμετείχαν στην αποχή-Καταγγελία του ΑΚΕΛ στον Προδρόμου
 
Ναι και από τους καθηγητές
Παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες για τις εξετάσεις τετραμήνων, η ηγεσία των μαθητών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέα μέτρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, το γεγονός πως οι μαθητές θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά των εξετάσεων τετραμήνων. Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον Πρόδρομο Προδρόμου έχει κλειδώσει για τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα,  η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να στηρίξει τις εξετάσεις τετραμήνων, ώστε να διαφανούν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στον θεσμό και να διορθωθούν. Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το 55% των καθηγητών είπε «όχι» στα απεργιακά μέτρα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων, σε αντίθεση με το 45% που είπε «ναι».

Εξάλλου, η ΟΛΤΕΚ είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά με διαφορετική μορφή. Ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, σε παλαιότερες δηλώσεις του ανέφερε πως οι εξετάσεις τετραμήνων, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο. Θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις, σημείωσε ο κ. Λυσάνδρου, για να εντοπιστούν τα λάθη και να επιλυθούν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας