Επίσημη πρώτη για τις εξετάσεις τετραμήνων εν μέσω διαμαρτυριών

Πρεμιέρα, εν μέσω διαμαρτυριών, για τις εξετάσεις τετραμήνων, με το πρώτο μάθημα, στο οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές να είναι αυτό των Νέων Ελληνικών. Παρά τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις προειδοποιήσεις για αποχή από τις εξετάσεις, αποφάσισαν τελικά να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το καυτό χαρτοφυλάκιο της παιδείας και τα ανοιχτά μέτωπα του Προδρόμου

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν και επίσημα στις 9:20, μετά την έναρξη της τρίτης διδακτικής περιόδου, για τους τέσσερις χιλιάδες μαθητές Α’ Λυκείου, στα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στον Αντ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε πως τα θέματα έχουν σταλεί στα σχολεία από τις 6:00 το πρωί, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, ενώ οι οδηγοί διόρθωσης θα σταλούν στις διευθύνσεις γύρω στο μεσημέρι.
 
Όπως είπε, οι εξετάσεις θα έχουν διάρκεια 135 λεπτών υποδεικνύοντας πως οι θεματοθέτες έβαλαν θέματα, τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί στους μαθητές.

Τα επόμενα μαθήματα που θα εξεταστούν οι μαθητές είναι αυτά των Μαθηματικών κοινού κορμού, Χημείας-Βιολογίας και Ιστορίας κοινού κορμού την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποβάλλουν μαθητές που συμμετείχαν στην αποχή-Καταγγελία του ΑΚΕΛ στον Προδρόμου
 
Ναι και από τους καθηγητές
Παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες για τις εξετάσεις τετραμήνων, η ηγεσία των μαθητών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των τετραμήνων

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, το γεγονός πως οι μαθητές θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά των εξετάσεων τετραμήνων. Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον Πρόδρομο Προδρόμου έχει κλειδώσει για τις 20 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών

Παράλληλα,  η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να στηρίξει τις εξετάσεις τετραμήνων, ώστε να διαφανούν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στον θεσμό και να διορθωθούν. Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το 55% των καθηγητών είπε «όχι» στα απεργιακά μέτρα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων, σε αντίθεση με το 45% που είπε «ναι».

Εξάλλου, η ΟΛΤΕΚ είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά με διαφορετική μορφή. Ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, σε παλαιότερες δηλώσεις του ανέφερε πως οι εξετάσεις τετραμήνων, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο. Θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις, σημείωσε ο κ. Λυσάνδρου, για να εντοπιστούν τα λάθη και να επιλυθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Να σταματήσουν να λαμβάνουν υπόψη επικίνδυνους ψιθύρους καλεί η Συνομοσπονδία τους γονείς
 

Δειτε Επισης

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ