Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των τετραμήνων

Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές, αφού από την τρίτη μέχρι την έκτη ώρα πραγματοποίησαν την τετράωρη αποχή τους από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Μαζική ήταν η αποχή, αφού σύμφωνα με την ΠΣΕΜ το 80% των μαθητών απείχαν από τα μαθήματα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές με τη μαζικότητά τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως χαρακτηρίζουν τις εξετάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετωπική σύγκρουση μαθητών και Χαμπιαούρη-«Ψεύδεται το Υπ. Παιδείας…»
 

«Καλούμε τους συμμαθητές μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο σχολείο εξεταστικό κέντρο, ενάντια στο σχολείο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από τις αίθουσες οι μαθητές-«Δεν συμβιβαζόμαστε με τις εξετάσεις τετραμήνων»


Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που αψήφησαν τις απειλές και τον εκφοβισμό του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχαν στην τετράωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Νοεμβρίου. Για να προλάβουμε τοποθετήσεις του Υπουργείου που θα αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μαθητών ήταν στις τάξεις ξεκαθαρίζουμε ότι μετά από επαφή που είχαμε με τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια το 80% των μαθητών απείχαν από τα μαθήματα. Οι μαθητές με τη μαζικότητα τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο το οποίο αυξάνει το άγχος και την πίεση ενισχύοντας την παραπαιδεία και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλιμακώνουν τα μέτρα τους οι μαθητές-Καλούν σε τετράωρη αποχή από τα μαθήματα


Είναι αδιανόητο για εμάς το Υπουργείο Παιδείας να μας απειλεί και να μας εκφοβίζει τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο εδώ και εβδομάδες ότι μαθητές και γονείς αγανάκτησαν με τα καθημερινά διαγωνίσματα και την πίεση κάλυψης της ύλης. Καλούμε έστω και τώρα στο και πέντε της εφαρμογής να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να καταργηθούν άμεσα οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φουλ επίθεση μαθητών κατά Υπ. Παιδείας-«Κανένας μαθητής στην τάξη»


Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, ως ΠΣΕΜ, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο σε ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή με την προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικά της κοινωνίας και πρέπει να τροποποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση για τα τετράμηνα-«Θα εφαρμοστεί κανονικά η νομοθεσία»

Καλούμε τους συμμαθητές μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο σχολείο εξεταστικό κέντρο, ενάντια στο σχολείο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη».

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας