Χαρμόσυνα νέα για τον μικρό Αντώνη-Φέρνουν το φάρμακό του στην Κύπρο

Στην Κύπρο θα λάβει την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται ο μικρός Αντώνης, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, και για τον οποίον οι γονείς του ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες έρανο για συλλογή του τεράστιου χρηματικού ποσού που απαιτείτο για μετάβαση του παιδιού τους στις ΗΠΑ.
 
Η χαρμόσυνη αυτή εξέλιξη για το μόλις 22 μηνών παιδάκι και τους γονείς του, έρχεται έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του ίδιου του Υπουργού προσωπικά, έπειτα που πληροφορήθηκε για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλοι στο πλευρό του μικρού Αντώνη, όλοι μαζί μπορούμε

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός και η Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τους γονείς του μικρού Αντώνη, συστήνοντάς τους όπως αποταθούν και υποβάλουν αίτημα στην Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συγκινητική ανταπόκριση για τον μικρό Αντώνη και η ανθρωπιά του Κύπριου

Οι γονείς υπέβαλαν το αίτημά τους στην Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων, για να έρθει το φάρμακo, χθες το βράδυ. Έτσι, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκτάκτως και το ενέκρινε στη βάση επιστημονικών κριτηρίων και των σχετικών κατευθυντήριων γραμμών και με την ενεργό εμπλοκή του Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούη Παναγή. 
 
Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται πως έπειτα από επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου με την οικογένεια του μικρού Αντώνη, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί συνεδρία της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων, η οποία εξέτασε το αίτημα της οικογένειας για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας.
 
«Σύμφωνα με τα αιτιολογικά που παρουσιάστηκαν και στη βάση επιστημονικών κριτηρίων, η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα και ενημέρωσε σχετικά την οικογένεια. Στη συνέχεια, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προμηθευτεί η οικογένεια το φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, μέσω του Υπουργείου Υγείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται πως αύριο οι γονείς του μικρού Αντώνη θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν από τη διευθέτηση του προβλήματος, και η οποία θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο, κανονικά.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έδωσαν στον Αντώνη το δικαίωμα στη ζωή»-Το μεγάλο ευχαριστώ της μητέρας του
 
Ικανοποίηση Νίκου Αναστασιάδη 
«Χαίρομαι γιατί μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας και δικές του ενέργειες η δαπάνη για θεραπεία του μικρού Αντώνη μπορεί καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από το κράτος», έγραψε μετά την εξέλιξη αυτή στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 


 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας