Η συγκινητική ανταπόκριση για τον μικρό Αντώνη και η ανθρωπιά του Κύπριου

Άκρως συγκινητική και ελπιδοφόρα είναι η ανταπόκριση της κυπριακής κοινωνίας, η οποία για μια ακόμη φορά αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια συλλογής χρημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον μικρό-μόλις 22 μηνών-, Αντώνη.
 
Ο μικρός Αντώνης, όπως είναι γνωστό, πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και χρειάζεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, ώστε να λάβει την απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε περίπου 2,000,000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλοι στο πλευρό του μικρού Αντώνη, όλοι μαζί μπορούμε

Στην εκστρατεία που ξεκίνησαν οι γονείς του, προκειμένου να μαζευτεί το ποσό που απαιτείται για να μπορέσουν να μεταφέρουν το παιδί τους στις ΗΠΑ και να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται, η Κύπρος ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά για τον μικρό μαχητή της ζωής, με την ιστορία του να μην αφήνει κανένα ασυγκίνητο. 

Αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, έκαναν ήδη τις εισφορές τους, ενώ στο πλευρό της οικογένειας στέκονται και οργανωμένα σύνολα και φορείς, που με τη σειρά τους δίνουν τη δική τους χρηματική συνεισφορά στην όλη προσπάθεια. Μέχρι στιγμής, το ποσό που έχει μαζευτεί ξεπερνά τις 130,000,000 ευρώ.
 
Το Υπουργείο Υγείας
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχοντας ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το περιστατικό, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος, όπως αυτό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, και αφορά σε χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από τις Αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορεί στις χώρες της Ε.Ε. 
 
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας θα έχει αύριο συνάντηση με τους γονείς του μικρού Αντώνη, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν για μεταφορά του παιδιού τους στις ΗΠΑ. 
 
Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας για τον μικρό Αντώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν το πρώτο περιστατικό, για τον οποίο η Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) ενέκρινε, προ κάποιων μηνών, την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του φαρμάκου Spiranza, κατόπιν αιτήματος της θεράποντος ιατρού στην ΕΟΑ.
 

Οι εισφορές 

Η μεγαλύτερη εισφορά που έγινε στον έρανο, μέχρι στιγμής, έρχεται από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες, το οποίο προσέφερε δέκα χιλιάδες ευρώ, ενώ οι εθελοντές δεν σταματούν στιγμή να συνεισφέρουν. 

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται και άλλα Ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου. Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα αναφέρει πως όλα τα έσοδα από όλες τις εκδηλώσεις του μήνα Οκτώβριου, θα διατεθούν για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη.  

Αντί για μπομπονιέρες έκαναν εισφορά 
Μαθήματα ανθρωπιάς δίνουν και δύο δίδυμα νεοφώτιστα, η Ελίνα και ο Νικόλας, καθώς και οι γονείς τους Νάταλυ και Χρίστος Στασή, οι οποίοι επέλεξαν όπως στη βάφτιση των παιδιών τους, αντί για μπομπονιέρες, κάνουν εισφορά στον έρανο για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη.


Και ο Δήμος Δερύνειας στο πλευρό της οικογένειας
Στο πλευρό της οικογένειας του μικρού Αντώνη βρίσκεται και ο Δήμος Δερύνειας, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως στηρίζει την προσπάθεια για οικονομική βοήθεια του μικρού Αντώνη. Στο πλαίσιο αυτό,  μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας του Δήμου, θα γίνεται συλλογή χρημάτων στο ταμείο του Δημαρχείου.

Ο Δήμος Δερύνειας καλεί όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, όπως προσέρχονται καθημερινά μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, από τις 07:30 - 14:30 στο ταμείο του Δήμου για την εισφορά τους. Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας θα γίνει κατάθεση του ποσού που συγκεντρώθηκε, στους επίσημους τραπεζικούς λογαριασμούς για στήριξη του Αντώνη.

ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ στηρίζουν τον έρανο
Στον αγώνα για να μαζευτεί το ποσό που απαιτείται για να μεταφερθεί στην Αμερική ο μικρός Αντώνης, συντάσσεται και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ), ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, καθώς και ο Κλάδος Νοσηλευτών Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει πως θα συνεισφέρει ποσό από το Ταμείο Προνοίας, Υγείας και Ευημερίας Νοσηλευτών για τη θεραπεία, ενώ η ΠΑΣΥΔΥ, σε σχετική ανακοίνωση, απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της να συνδράμουν οικονομικά μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν ανοιχθεί, ενώ σε συνεργασία με την οικογένεια του Αντώνη θα μελετήσει άλλους τρόπους και δράσεις με στόχο να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση και προς την πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε το ποσό που απαιτείται για την θεραπεία του Αντώνη να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το κοινό
Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τον Αντώνη, «Για τον Αντώνη με αγάπη», ο κόσμος μπορεί να βρει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν ως εξής:

1)Online εισφορές μέσω PayPal http://www.meagapi.giatonantoni.com/

2) Εισφορές μέσω QuickPay Τράπεζας Κύπρου: 99938539

3)Τράπεζα Κύπρου
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHAR. GIA LOG. ANTONI ANDREOU
Αρ. Λογαριασμού : 357032169908
IBAN : CY10 0020 0195 0000 3570 3216 9908
BIC/SWIFT: BCYPCY2N

4) Ελληνική Τράπεζα
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHARALAMBIA FOR ANDREOU ANTON
Αρ. Λογαριασμού : 1051087619801
IBAN : CY44 0050 0105 0001 0510 8761 9801
BIC/SWIFT: HEBACY2

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών