Στην αντεπίθεση ο Λιλλήκας για ΠΙΣ-Καλεί τους γιατρούς να δημοσιοποιήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις

«Όζει αυταρχισμού και αλαζονείας η ανακοίνωση της ηγεσίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου» (ΠΙΣ), τονίζει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλληκας, ο οποίος απάντησε σε ανακοίνωση της, αναφορικά με την πρόταση νόμου που παρουσίασε και θα καταθέσει την Παρασκευή στη Βουλή, με στόχο να περιοριστούν οι αρμοδιότητες του ΠΙΣ στη διαδικασία αδειοδότησης των γιατρών.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε στις δηλώσεις του, πως οι γιατροί της Κύπρου αξίζουν καλύτερης ηγεσίας με υψηλότερο ήθος και κοινωνική ευαισθησία. Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τη σιγουριά του πως η πλειοψηφία των γιατρών θα ακούσουν τη συνείδηση τους και θα κλείσουν τα αφτιά τους στη σημερινη ηγεσία του ΠΙΣ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα έβαλε και με τον Λιλλήκα ο ΠΙΣ-Μετωπική επίθεση κατά της Συμμαχίας
 
Μάλιστα, έθεσε την πρόκληση στους γιατρούς να δημοσιοποιήσουν τόσο αυτοί όσο και ο ίδιος τις φορλογικές τους δηλώσεις, ώστε να κρίνουν οι πολίτες και οι ασθενείς τα πραγματικά κίνητρα του καθενός. Με αυτό τον τρόπο, συμπλήρωσε ο κ. Λιλλήκας θα διαφανεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που υποσκάπτουν το ΓΕΣΥ, αν δηλαδή η έγνοια τους είναι οι ασθενείς ή τα χρήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση Λιλλήκα ανοίγει τον δρόμο για κάθοδο Ελλαδιτών γιατρών ενόψει ΓΕΣΥ
 
Ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ηγεσίας του ΠΙΣ ο Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε τα εξής:
-Ως Συμμαχία Πολιτών δεν παρεμβήκαμε ποτέ στον ρόλο συλλογικών Σωμάτων και Φορέων. Η ηγεσία και τα σώματα του ΠΙΣ είναι απόλυτα ελεύθεροι να πάρουν όποια απόφαση επιθυμούν, ελεύθερα και δημοκρατικά. Εμείς τη σεβόμαστε έστω και αν διαφωνούμε. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναγνωρίζουμε όμως και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα των ασθενών και των πολιτών να έχουν Γενικό Σχέδιο Υγείας. Δεν θα αφήσουμε μια χούφτα γιατρούς να τους το στερήσουν.
 
-Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από την σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ η οποία δημόσια απειλεί και εκβιάζει τους γιατρούς που θέλουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ με παραπομπή στο πειθαρχικό ή με διαγραφή τους. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο ΠΙΣ που αρνείται τον διάλογο αφού ακύρωσε δυο φορές συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών και αρνήθηκε να συμμετέχει σε εκδήλωση μας για το ΓεΣΥ, ακριβώς γιατί δεν δέχεται την διαφορετική άποψη.
 
-Ο ΠΙΣ έπρεπε να γνωρίζει ότι τον όποιο ρόλο απέκτησε ως Σώμα και τον έχει σήμερα, του τον έδωσε η Πολιτεία δια μέσου νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχει κάθε δικαίωμα η Πολιτεία και η Βουλή να τροποποιήσουν τον νόμο. Και όταν ο ΠΙΣ προκειμένου να υπερασπιστεί τα στενά οικονομικά συμφέροντα κάποιων μεγαλογιατρών, συμπεριφέρεται ως συντεχνία και υποσκάπτει το εθνικό Σχέδιο Υγείας, εμείς έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να του αφαιρέσουμε την εξουσία που του δώσαμε γιατί την καταχράται. Καμία συντεχνία δεν διαθέτει τέτοια εξουσία. Ως προς την κατάχρηση της εξουσίας που ο ΠΙΣ διαθέτει, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του κ. Μάριου Καραϊσκάκη, ο οποίος δήλωσε: «Είναι στη δικαιοδοσία μας όταν απειλείται το δικό μας επάγγελμα να δίνουμε ή όχι τις άδειες άσκησης του επαγγέλματος».
 
-Η ηγεσία του ΠΙΣ ισχυρίζεται ότι αντιμάχεται το ΓεΣΥ για χάριν των ασθενών. Ας παραδεχθεί ότι το κάνει καθαρά για προσωπικά οικονομικά συμφέροντα. Όποιος δεν ικανοποιείται με τις εκατό ή διακόσιες χιλιάδες ευρώ που μπορεί να κερδίσει ετησίως μέσα από το ΓεΣΥ ας μείνει εκτός του συστήματος.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου