Τα έβαλε και με τον Λιλλήκα ο ΠΙΣ-Μετωπική επίθεση κατά της Συμμαχίας

Επίθεση κατά της Συμμαχίας Πολιτών εξαπολύει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την πρόθεση του κόμματος να καταθέσει στη Βουλή πρόταση Νόμου, η οποία θα περιορίζει τον ρόλο του ΠΙΣ στην αδειοδότηση νέων γιατρών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση Λιλλήκα ανοίγει τον δρόμο για κάθοδο Ελλαδιτών γιατρών ενόψει ΓΕΣΥ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κ. Ιωάννου: Μήπως ο εκφοβισμός και το bullying προς μερίδα ιατρών επιτρέπεται;
 
Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών στοχεύει ουσιαστικά στο να ανοίξει ο δρόμος, σε περίπτωση που το ενδιαφέρον των Κυπρίων γιατρών για ένταξη στο ΓΕΣΥ δεν είναι επαρκές, να ενταχθούν στο Σχέδιο ελλαδίτες συνάδελφοί τους.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν μπροστά και στηρίζουν ΓΕΣΥ ηχηρά ονόματα της ιατρικής κοινότητας

«Είναι απογοητευτικό κοινοβουλευτικά κόμματα, που διατυμπανίζουν τις δημοκρατικές τους καταβολές να ζητούν περιορισμό ρόλων συλλογικών σωμάτων και φορέων που εκπροσωπούν μαζικά επαγγελματικές ομάδες», αναφέρει ο ΠΙΣ, υποστηρίζοντας ότι ο δια του νόμου περιορισμός δράσης θεσμικών φορέων συνιστά απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία.
 
Ο ΠΙΣ αναφέρει πως η διαφορετική άποψη σε επιμέρους ζητήματα της δημόσιας ζωής είναι θεμιτή και συνιστά ουσιώδες συστατικό της Δημοκρατίας.

«Η ποινικοποίηση της μέσω ανάλογων τιμωρητικών πρακτικών όπως αυτή που εισηγείται η Συμμαχία Πολιτών», συνεχίζει ωστόσο, «παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της πρόσφατης ιστορίας».

Ο ΠΙΣ καλεί την ιατρική κοινότητα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να λάβουν θέση για την πρωτοφανή αυτή καταχρηστική, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση».

«Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι γιατροί της Κύπρου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν δέχονται κανέναν περιορισμό στην έκφραση και δράση τους πέρα από αυτούς που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, η επαγγελματική τους δεοντολογία και η επιστημονική τους αξία. Συνεχίζουμε ενωμένοι με συμμάχους τους ασθενείς μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου