Κ. Ιωάννου: Μήπως ο εκφοβισμός και το bullying προς μερίδα ιατρών επιτρέπεται;

Την ώρα που η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) και οι Επιστημονικές Εταιρείες τεντώνουν το σχοινί όσον αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), επιχειρώντας με κάθε τρόπο να καταστήσουν προβληματική την εφαρμογή του, υπουργείο Υγείας και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) προχωρούν κανονικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε η πρώτη φάση του ΓΕΣΥ, που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου, να ξεκινήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
 
Ημέρα και ημερομηνία σταθμό πριν από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αποτελούν η ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, καθότι ανοίγει ο κατάλογος για εγγραφή των προσωπικών ιατρών για παιδιά και των προσωπικών ιατρών για ενήλικες στο ΓΕΣΥ.
 
Η ηγεσία του ΠΙΣ, με φόντο την αυξανόμενη τάση όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρούς να ενταχθούν στο Σύστημα, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις ηχηρών ονομάτων της ιατρικής κοινότητας υπέρ του ΓΕΣΥ, κορυφώνει την προσπάθεια αποτροπής τους από το να ενταχθούν σε αυτό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν μπροστά και στηρίζουν ΓΕΣΥ ηχηρά ονόματα της ιατρικής κοινότητας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε ατομικό επίπεδο για ένταξη στο ΓΕΣΥ οι γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπαναχώρησαν από τα συμφωνηθέντα στο Προεδρικό οι Επιστημονικές Εταιρείες του ΠΙΣ

Στο πλαίσιο αυτό, δεν απουσιάζει από πλευράς ηγετικών στελεχών του ΠΙΣ η απόδοση προσβλητικών χαρακτηρισμών-όπως προδότες και αποστάτες- σε βάρος συναδέλφων τους, οι οποίοι αρνούνται να συστρατευτούν με τις προειλημμένες από καιρό αποφάσεις της ηγεσίας τους.
 
Συναφώς, το γάντι στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Δρ. Βάσο Οικονόμου έριξε με νόημα σήμερα ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε τον Δρ. Οικονόμου να απαντήσει κατά πόσο «όταν ο πρόεδρος του ΠΙΣ αποκαλεί γιατρούς που διαφωνούν μαζί του και την παρέα του προδότες και αποστάτες, δεν τίθεται θέμα δεοντολογίας; «Ή μήπως ο εκφοβισμός και το bullying προς μερίδα ιατρών επιτρέπεται;», διερωτάται ο υπουργός Υγείας.  
Εξάλλου, σε δεύτερη ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας τονίζει πως με τις ενέργειες της η ηγεσία του ΠΙΣ δείχνει ότι δεν θέλει βελτιωμένο σχέδιο, αφού αυτός ήταν ο στόχος των συμφωνημένων συναντήσεων.
 
«Φαίνεται ότι απλά δεν θέλουν ΓΕΣΥ. Ας προβληματιστούν λίγο οι γιατροί που είναι θετικά προϊδεασμένοι προς το ΓΕΣΥ. Αλλά χαρακτηρίζονται «προδότες και «αποστάτες» από τον δρ. Αγαθαγγέλου και την ηγεσία του ΠΙΣ», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ