Ο μάρτυρας που «έδειξε» Γιουρούκκη για δολοφόνο του Θεόφιλου, σπάει τη σιωπή του

Η δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη με ηθικούς αυτουργούς τους μυστικούς πράκτορες της Άγκυρας που δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι στα κατεχόμενα αναστάτωσε για τα καλά την κυπριακή κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 1994.

Οι συνθήκες της δολοφονίας, οι εκτελεστές καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί έγιναν πολύ γρήγορα γνωστοί αφού ο Αριστόδημος  Γιουρούκκης που εκείνη την περίοδο έκτιε πολύχρονη ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές φυλακές, έκανε ένα τεράστιο λάθος.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online εντόπισε τον Κυριάκο Ψωμά ο οποίος 23 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά και αποκαλύπτει όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της στυγερής δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Το χρονικό

Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία ο Αριστόδημος Γιουρούκκης εμπιστεύθηκε το γεγονός  και ζήτησε βοήθεια από τους συγκρατούμενους του Παναγιώτη Καυκαρή και Κυριάκο Ψωμά που εξέτιαν επίσης ποινή φυλάκισης.

Ο Κυριάκος Ψωμάς απέρριψε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Γιουρούκκη για να βοηθήσει στη δολοφονία.

Το βράδυ της 20ης Μαρτίου 1994 στις 10 και 20 το βράδυ ο Θεόφιλος Γεωργιάδης  περνά στην αθανασία από τις σφαίρες του Κύπρου Γιουρούκκη και των συνεργατών του.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης κατέβηκε από το αυτοκίνητο του που στάθμευσε έξω από την οικία του στην οδό Θουκιδίδου στην Αγλαντζιά. Οι τρεις δράστες που του έστησαν καρτέρι τον πυροβόλησαν πέντε φορές και χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

Τρεις μήνες αργότερα οι τρεις δράστες  της άνανδρης δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη βρέθηκαν δολοφονημένοι. Συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου 1994 ο Κύπρος Γιουρούκκης  αδελφός του Αριστόδημου Γιουρούκκη βρέθηκε νεκρός μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακα με εφτά σφαίρες στο κεφάλι.

Το πτώμα του Γιουρούκκη βρέθηκε σε ορεινή διάβαση της Λάρνακας, ενώ οι άλλοι δύο δολοφονήθηκαν με βόμβες μεγάλης ισχύος, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα ο Κυριάκος Ψωμάς μετρά 17χρόνια εκτός φυλακής αφού αποφυλακίστηκε το 2000 έχοντας εκτίσει ποινή σχεδόν 20 χρόνων. Από τότε δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ τα τελευταία 3,5 χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά στο Πατριωτικό Μέτωπο «Λακεδεμόνιοι».

Σε ανακοίνωση του το Πατριωτικό Μέτωπο αναφέρει «δυστυχώς υπήρξαν  Έλληνες της Κύπρου προδότες οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις τούρκικες τρομοκρατικές υπηρεσίες. Σκοπός μας είναι η αναζωπύρωση της μνήμης του αγωνιστή της ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη που πλέον πάει να ξεχαστεί . Ο Κυριάκος Ψωμά είναι μέλος μας τα τελευταία 3.5 χρόνια».

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»