Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Όλα στη φόρα! H σύγκρουση με το στέμμα και η μεγάλη απόφαση Harry & Meghan

  05/09/2020 10:25
Όλα στη φόρα! H σύγκρουση με το στέμμα και η μεγάλη απόφαση Harry & Meghan

Όλα στη φόρα! H σύγκρουση με το στέμμα και η μεγάλη απόφαση Harry & Meghan

  05/09/2020 10:25
 

Το πολυσυζητημένο βιβλίο για τους λόγους που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαρνήθηκαν τους βασιλικούς τους τίτλους τους και εγκατέλειψαν τη Βρετανία, είναι γεγονός και αξί­ζει να αναφέρουμε τα πιο καυτά του σημεία! Η πρώτη γνωριμία του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο βασιλικός γάμος και η μεγάλη απόφαση.

Μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο γραμμένο από δύο βασιλικούς ανταποκριτές, για την ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν. Ο Όμιντ Σκόμπι και η Καρολαϊν Ντουράντ, έγραψαν το διεθνές μπεστ σέλερ «Finding Freedom» κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις (Χάρτινη Πόλη), μετά από δύο χρό­νια ερευνών και συνεντεύξεις με εκατό πηγές που διήρκεσαν εκατοντάδες ώρες. Παρότι το βιβλίο βγάζει στη φόρα πολλά, οι συγ­γραφείς «ορκίζονται» ότι ουδέποτε μίλησαν με το διάσημο ζευγάρι αυτοπροσώπως, αλλά με φίλους τους. Πολλοί λένε ότι ο τίτλος του βιβλίου θα έπρεπε να είναι «Η Εκδίκηση», αφού ο Χάρι και η Μέγκαν, μέσα από τις πλπροφορίες που άφησαν να διαρρεύσουν, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την εικόνα τους.

Αυτό που περιγράφουν οι δύο δημοσιογράφοι είναι μια ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μια ηθοποιό του Χόλυγουντ και στον πιο επιθυμητό εργένη του Ηνωμένου Βασιλείου, τον πρίγκιπα Χάρι.

Οι συγγραφείς σκιαγραφούν τα πορτρέτα δύο ανθρώπων με γοητευτικές προσωπικότητες, φιλάνθρωπους, δυναμικούς, σύγχρονοι, ασυμβίβαστοι. Κάτι σαν αγιογραφία και των δύο. Η σύγκρουση του Χάρι με το Παλάτι, ξεκινάει από τη διαφορά στη θέση γέννησης του. Αφού ο Γουίλιαμ έχει την τύχη να γεννηθεί πρώτος, ως διάδοχος του θρόνου και με περισσότερα προνόμια, ενώ ο άλλος, δευτερότοκος. Με τον γάμο του Γουίλιαμ και την απόκτηση των τριών παιδιών του, ο Χάρι, από τρίτος στη σειρά διαδοχής, βρέθηκε στην έβδομη θέση. Από μικρός απασχόλησε συχνά τον τύπο με τις άγριες διασκεδάσεις του, τα πάρτι, τη χρήση αλκοόλ και τις ημίγυμνες φωτογραφίες του, που βρήκαν το φως της δη­μοσιότητας. Οι σχέσεις του δεν κράτησαν πολύ, γιατί οι αγαπη­μένες του δεν άντεχαν την πίεση που ασκούσε ο βρετανικός τύπος στις κοπέλες και των δύο πριγκίπων.

Το 2016, μετά από ένα ραντεβού στα τυφλά, ο Χάρι γνώρισε και ενθουσιάστηκε με τη Μέγκαν Μαρκλ. Ηθοποιό, διαζευγμένη και μέλος διαφυλετικής οικογένειας, αφού είναι κόρη λευκού πατέρα και Αφροαμερικανίδας μητέρας. Μέσα σε 4 χρόνια, οι δυο τους παντρεύτηκαν, απέκτησαν έναν γιο, τον Αρτσι, μαγνήτισαν όλο τον σκανδαλοθηρικό τύπο και τελι­κά, συγκρούστηκαν με τα Ανάκτορα, παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και έφυγαν για για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αρχή του τέλους

Πώς έφτασαν ως εκεί; Τι αποκαλύπτει το βιβλίο ότι εξόργισε το δημοφιλές ζευγάρι και έφτασαν σε σημείο σύγκρουσης;

Παρότι ο πρωτότοκος αδερφός του Χάρι, ο Γουίλιαμ, τον στήριξε σε πολλές περιπτώσεις, τον συμβού­λεψε να μη βιάζεται και να πάει τη σχέση του με λίγο πιο αργό ρυθμό. Αυτό εξόργισε τον Χάρι, που θεώρησε πατερναλιστικό χειρισμό την ανάμειξη του αδερφού του.

Η δυσφορία του Χάρι για τον βρετανικό Τύπο, που κακομεταχειρίστηκε και παρενοχλούσε τη Μέγκαν, επικρίνονται την για όλα. Κατά την άποψη του Χάρι, για ρατσιστικούς λόγους. Παρότι περίμενε την οικο­γένεια του να την υπερασπιστεί, ίσως και με νομικές κινήσεις, εκείνη δεν το έπραξε. Οι συμβουλές και «εγκρίσεις» των αξιωματούχων του παλατιού, που ενοχλούσαν τη Μέγκαν, συνηθι­σμένη στην κουλτούρα ελευθερίας. Στην πρώτη συνάντηση της Μέγκαν, τα Χριστού­γεννα του 2017, με την οικογένεια της βασίλισσας, η εμφάνιση της Πριγκίπισσας Μιχαήλ του Κεντ να φοράει μια καρφίτσα Blackmoor. Οι καρφίτσες αυτές, παρίσταναν Αφρικανούς με τουρμπάνι στο κεφάλι, συχνά υπηρέτες και συμβόλιζαν την υπο­δούλωση των Μαυριτανών. Η Μέγκαν, θεώρησε την καρφίτσα αυτή ως ύψιστη ρατσιστική προσβολή στο πρόσωπο της.

Οι συχνές εμφανίσεις, έναντι αμοιβής, του πατέρα και της ετεροθαλούς αδελφής της Μέγκαν, με στόχο να βγάλουν χρήματα από την απότομη φήμη της κόρης και συγγενούς τους. Η ενόχληση του Παλατιού και η οργή ότι ο πατέρας της Μέγκαν είχε μετατρέψει τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν σε τσίρκο, έφερε νέα ένταση στο ζευγάρι. Η σύγκρουση του Χάρι, που έβλεπε ότι δεν σέβονται οι αξιωματού­χοι του παλατιού τις ανάγκες του, με την Άντζελα Κελί, βοηθό και στυλίστρια της βασίλισσας. Ενώ η Μέγκαν χρειαζόταν την τιάρα τηε βασίλισσας, για να κάνει πρόβα πριν τον γάμο με τον κομμωτή της, η Άντζελα δεν απαντού­σε στις κλήσεις του Χάρι. Χρειάστηκε να επικοινωνήσει εξοργισμένος ο Χάρι με τη γιαγιά του, για να ανταποκριθεί η Άντζελα Κελί. Κι ενώ η Μέγκαν ήθελε να φορέσει μια τιάρα με σμαρά­γδια, η βασίλισσα της έδωσε 5 τιάρες για να διαλέξει, καμία από τις οποίες, τελικά, δεν είχε σμαράγδια (έξι μήνες αργότε­ρα, η πριγκίπισσα Ευγενία θα φορούσε την τιάρα με τα σμαράγδια). Λέγεται πως η Μέγκαν δυσαρεστήθηκε, αν και η ίδια το διαψεύδει εκ των υστέρων.

Χαρακτηρίστηκε σαν σνομπ, αφού στον γάμο της, λέγεται ότι απαίτησε αποσμητικό χώρου σε σπρέι, γιατί της μύριζε το «μουχλιασμένο» παραδοσιακό παρεκκλήσι, όπου θα γινόταν η τελετή. Προκλητική θεωρήθηκε και η, κατά παράβαση της παράδοσης, πρόποση της Μέγκαν στον γάμο της, αφού οι νύφες δεν συνηθίζεται να βγάζουν λόγους. Θεωρήθηκε άκομψο που ο Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πλέον, μετά τον γάμο τους, ανακοίνωσαν τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνη, επισκιάζοντας το άλλο χαρμόσυ­νο βασιλικό γεγονός, τον γάμο της Ευγενίας. Σύντομα στο Παλάτι, η φήμη της Μέγκαν ήταν «δύσκολη Δούκισσα» ή «Τυφώνας Μέγκαν» γιατί είχε υπερβολικές απαιτήσεις, υποδεικνύοντας την εγωιστική πλευρά της, βομβαρδίζοντας με μηνύματα τους βοηθούς της από τις 5 π.μ. Σύντομα, το προσωπικό της παραιτείτο. Μετά από ψυχρό­τητα, ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν να φύγουν από το δι­αμέρισμα που ζού­σαν στο παλάτι του Κένσινγκτον, δίπλα στον Γουίλιαμ. Αυτό άρχισε να πυροδοτεί φήμες για τη σχέση των δύο πριγκίπων. Τελικά, η βασίλισ­σα χάρισε στους Σάσεξ το κτίριο Frogmore Cottage και, μέσα σε 7 μηνες, το κτίριο αναπαλαιώθηκε με , χρήματα των φορολογούμενων, που πλήρωσαν 2,5 εκατομμύρια λίρες, για την κατοικία των Σάσεξ. Τον Μάρτιο του 2019, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι τα δύο αδέρφια, στο μέλλον θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, χωρίζοντας τα κοινά τους γραφεία. Η βασίλισσα έδωσε νέο επιτελείο στους Σάσεξ για το φιλανθρωπικό τους έργο, αφού οι δύο πρίγκιπες δεν ήταν πια «αγόρια». Το ταξίδι της Μέγκαν στη Νέα Υόρκη, όσο ήταν 6 μηνών έγκυος για Baby Shower πάρτι, θεωρήθηκε από τους αξιωματούχους ως προκλητικό και απογοητευτικό λόγω της υπερβολικής του πολυτέλειας.

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι όταν ο Χάρι ξεκίνησε νόμιμες διαδικασίες εναντίον ορισμένων ταμπλόιντ, για να προστατεύσει τη σύζυγο του. Απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι από την έλλειψη υποστήριξης (κατά δήλωση τους) της οικογένειάς τους, έφυγαν για διακοπές ενάμιση μήνα στο αξίας 18 εκατομμυ­ρίων δολαρίων κτήμα, ενός πλούσιου επενδυτή, στο νησί Βανκούβερ, στον Καναδά. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, στην αρχή του 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν όρθωσαν το ανάστημα τους και ζήτησαν από τη βασίλισσα να ζήσουν ανεξάρτητη ζωή χωρίς χρήματα και υποστήριξη. Μετά από διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους του Παλα­τιού, ο Δούκας και η Δούκισσα απαρνήθηκαν τους τίτλους «Υψηλότατοι», κατάργησαν την ιστοσελίδα RoyalSussex, ο Χάρι παραιτήθηκε από τα στρατιω­τικά του αξιώματα και το ζευγάρι ζει πλέον στις ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν, αγόρα­σαν από τον Ρώσο ολιγάρχη Σεργκέι Γκρισίν, μια βίλα αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, στο Μοντεσίτο, Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια, παίρνοντας δάνειο 8.300.000 ευρώ. Η βίλα 9 υπνοδωματίων και 16 μπάνιων, διαθέτει σπα, βιβλιοθήκη, ξενώνα 2 υπνοδωματίων, σινεμά, γυμναστήριο, δωμάτιο παιχνιδιών, κελάρι κρασιών, πισίνα, γήπεδο τένις και κήπους με γκαζόν, κυπαρίσσια, ελιές και τρία ντάφυλλα.

Τα έξοδα του σπιτιού τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αποπληρωμή δανείου για το σπίτι στην Καλιφόρνια, το προσωπικό και τα έξοδα συντήρησης των σπι­τιών, ανεβάζουν το κόστος ζωής τους σε 5.500.000 ευρώ ετησίως.

Δράμα, διχόνοια και ανταγωνισμός περιγράφουν αυτό το κεφάλαιο της ζωής του Χάρι. Για να δού­με… για πόσο καιρό θα κρατήσει;

Πηγή: Λοιπόν
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας