Δ. Δημητρίου: Το προσωπικό μας το παράδειγμα, πυξίδα για το πώς πολιτευόμαστε

Το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι πρώτο θέμα συζήτησης και δεν πρόκειται ούτε να προσπεραστεί από άλλα ζητήματα, αλλά ούτε και να ξεχαστεί με τον καιρό, τονίζει ο Δημήτρης Δημητρίου και προσθέτει πως η συγνώμη έχει αξία εάν δεν μένει στα λόγια, αλλά μέσα από τις πράξεις μας, με και τη συμπεριφορά μας, πείσουμε πως αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, πως έχουμε την απαραίτητη ενσυναίσθηση για να τα αφήσουμε πίσω μας, ενώ σημειώνει πως είναι με το προσωπικό μας το παράδειγμα που θα αποδείξουμε το πώς πολιτευόμαστε. 

Σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στον REPORTER, o υποψήφιος βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας και εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αναφέρεται στις προσδοκίες του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, επισημαίνοντας πως στόχος του κόμματος είναι να παραμείνει η πολιτική δύναμη του τόπου που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στόχος του ιδίου δεν είναι άλλος από το να συμβάλει στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ, συνεχίζοντας να είναι στην πρώτη γραμμή με ειλικρίνεια, μετριοπάθεια, και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. 

Σε σχέση με την πολιτική συζήτηση και το επίπεδο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας από την αντιπολίτευση, ο κ. Δημητρίου το χαρακτηρίζει ως «ένα συνεχή διαγωνισμό, ακόμη και με τον εαυτό τους, για το αν η επόμενη ανακοίνωσή τους είναι χειρότερη από την προηγούμενη». Παράλληλα, εκφράζει εμπιστοσύνη για τη στάση των πολιτών την 30η Μάϊου, τονίζοντας πως την ώρα που θα περάσουν το παραβάν δεν θα επικροτήσουν, τον λαϊκισμό και τον αριβισμό της αντιπολίτευσης, αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Δημοκρατικό Συναγερμό. 

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επόμενη ημέρα της Γενεύης ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζει την πεποίθηση πως ο πήχης των προσδοκιών είναι και πρέπει να παραμείνει χαμηλά, τονίζοντας την ίδια ώρα, πως αυτό που προέχει είναι «να αξιοποιήσουμε το μεσοδιάστημα και τη σωστή θέση και στάση όλων των μεγάλων δυνάμεων, για να εξεύρουμε μια λύση στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Δημητρίου στον REPORTER

-Κατατέθηκαν την Τετάρτη οι υποψηφιότητες ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Με ποιες προσδοκίες κατέρχεται σε αυτή την εκλογική μάχη ο ΔΗΣΥ και με ποιες προσδοκίες, προσωπικά ο Δημήτρης Δημητρίου.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό θέλουμε να παραμείνουμε η πολιτική δύναμη του τόπου που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί, και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να πάρουμε τη χώρα προς τα μπρος.

Προσωπικά θέλω να συνεχίζω να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια. Να συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή με ειλικρίνεια, μετριοπάθεια, και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Χωρίς εξάρσεις, αλλά με επιχειρήματα.

-Πώς οροθετείται από το κόμμα η επιτυχία στις 30 Μαΐου. Στόχος είναι η συγκράτηση εδρών και ποσοστών; Από τον τρόπο που εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος για το κόμμα και τα όσα καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, είστε ικανοποιημένος;

Η ικανοποίηση ή η μη ικανοποίηση θα έρθει στο αποτέλεσμα. Μέχρι τότε, με τα μανίκια πάνω είμαστε στη μάχη. Κατανοούμε, αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Νιώθουμε την πικρία και την απογοήτευσή τους. Πιστεύουμε όμως πως δεν είναι ώρα για να λειτουργήσουμε με λογικές τιμωρίας. Το ζητούμενο είναι να βάλουμε υπεράνω όλων το καλό της χώρας και της κοινωνίας. Και ξέρουμε πως για το καλό της χώρας, χρειάζεται ένας δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός που να μπορεί να φέρνει μεταρρυθμίσεις, να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται. Που να τολμά και να παίρνει τις δύσκολες αλλά τις αναγκαίες αποφάσεις, να έχει τη δυνατότητα να κτίζει συνεργασίες εντός κοινοβουλίου με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

-Αναμφίβολα διανύουμε μια από τις πιο έντονες προεκλογικές εκστρατείες σε ότι αφορά τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση και το Κυβερνών κόμμα. Συμφωνείτε και πώς θεωρείτε πως αυτό θα επηρεάσει τη στάση του εκλογικού σώματος στις εκλογές;

Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της. Ξεπερνώντας βεβαίως σχεδόν καθημερινά τα εσκαμμένα. Η πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα είναι το οξυγόνο στη δημοκρατία. Και είναι αναγκαία. Αυτό που ζούμε όμως τους τελευταίους ειδικά μήνες δεν έχει δυστυχώς σχέση με πολιτική αντιπαράθεση. Είναι σε ένα συνεχή διαγωνισμό, ακόμη και με τον εαυτό τους, για το αν η επόμενη ανακοίνωσή τους είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Χάνουν το δάσος για το δέντρο. Επικρίνουν την κυβέρνηση ακόμη και για την πανδημία. Που δεν λέω πως δεν έγιναν λάθη, αλλά σίγουρα η ένταση και τα επιχειρήματά τους δεν έχουν σχέση με τα αποτελέσματα που είναι και συγκρίσιμα με τις υπόλοιπες χώρες.Εμείς έχουμε πίστη στους συμπολίτες μας. Και ξέρουμε πως την ώρα που θα περάσουν το παραβάν δεν θα επικροτήσουν, τον λαϊκισμό και τον αριβισμό της αντιπολίτευσης, αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Γιατί ξέρουν πως σημασία έχουν οι πράξεις και τα αποτελέσματα. Και επειδή δεν θέλουν να το ρισκάρουν ξανά. Θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και με ανάπτυξη.

-Συζητούνται όσο θα έπρεπε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία; Ποιο θέμα που σας απασχολεί προσωπικά, θεωρείτε ότι δεν συζητείται όσο θα έπρεπε στον δημόσιο διάλογο;

Ένα κυρίαρχος λόγος που προσωπικά πιστεύω πως συμβάλει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ πολιτών και πολιτικών είναι ακριβώς αυτός. Πως συζητάμε ζητήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τις έγνοιες, τις αγωνίες και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Χρειάζεται να μιλούμε περισσότερο για πολιτικές, για πράξεις που θέλουμε να έχουν αυτόν τον θετικό αντίκτυπο στις ζωές μας. Να μειώσουμε τη δημόσια συζήτηση για το τι έγινε και να επικεντρωθούμε στο αύριο. Από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα. Από τα πιο χειροπιαστά μέχρι τα μεγάλα έργα.

-Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο για το θέμα της διαφθοράς. Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα αν και μισομαυρισμένο το Ενδιάμεσο Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. Εσείς ως ένα πρόσωπο νέο στην πολιτική, πώς προσεγγίζετε το ζήτημα της διαφθοράς, αλλά και ειδικότερα το σκάνδαλο του ΚΕΠ. Το ότι έγιναν λάθη είναι πασιφανές, το ζήτημα είναι αν θα πρέπει και σε ποιους να αποδοθούν ευθύνες.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πιστεύω πως μιλάμε για μια θεσμική κρίση. Δεν είναι τυχαίο που από τη μέρα που είδαμε το βίντεο της ντροπής, το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Και δεν πρόκειται ούτε να προσπεραστεί από άλλα ζητήματα, αλλά ούτε και να ξεχαστεί με τον καιρό. Χρειάζεται αυτοκριτική, αλλά αυτοκριτική που δεν μένει στα λόγια. Η συγνώμη έχει αξία εάν δεν μένει στα λόγια, αλλά μέσα από τις πράξεις μας, με και τη συμπεριφορά μας να πείσουμε πως αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, πως έχουμε την απαραίτητη ενσυναίσθηση για να τα αφήσουμε πίσω μας. Είναι με το προσωπικό μας το παράδειγμα που θα αποδείξουμε το πως πολιτευόμαστε. Και ναι, χρειάζεται να αλλάξουμε μυαλά. Και στο τέλος της μέρας ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Ταυτόχρονα χρειάζεται να βρούμε λύσεις για να μην επαναληφθούν στο μέλλον αυτά τα φαινόμενα. Και η λύση είναι η διαφάνεια. Να γίνονται όλα ανοικτά στο διαδίκτυο. Και σίγουρα χρειάζεται να δούμε ανθρώπους που καταχράστηκαν και εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα να περνούν τη πόρτα των δικαστηρίων. Η εξέλιξη πως η αστυνομία προχωρά σε ανακρίσεις στην βάση του ενδιάμεσου πορίσματος δείχνει το δρόμο.

-Ένα άλλο θέμα που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των αντιπολιτευτικών πυρών, είναι αυτό της πανδημίας και των μέτρων που κατά καιρούς ανακοινώνονται. Μάλιστα είδαμε και τον πρόεδρο του κόμματος σας με μια ασυνήθιστη για τα κυπριακά δεδομένα ενέργεια να ασκεί και ο ίδιος κριτική στον τρόπο που εφαρμόζονται τα μέτρα, τόσο για την πύλη εμβολιασμού όσο και για τις ουρές για rapid test. Πώς προσεγγίζετε το όλο ζήτημα προσωπικά;

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε τα ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τον κόσμο. Με στόχο όχι την κριτική αλλά να λυθούν. Και λύθηκαν. Η λογική που λέει πως είναι ασυνήθιστο το κυβερνών κόμμα να υπογραμμίζει προβλήματα είναι εκτός του dna του Συναγερμού. Αν άλλα κόμματα δεν το έκαναν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Η αντιπολίτευση στερείται αξιοπιστίας όταν επικρίνει με τον τρόπο που επικρίνει την πανδημία. Χωρίς πανηγυρισμούς, έχουμε μια πολύ καλή διαχείριση. Το ποσοστό θνησιμότητα είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρώπη, οι εγκλεισμοί ήταν οι λιγότεροι και οι συντομότεροι σε όλη την Ευρώπη, η οικονομία άντεξε και αντέχει, ενισχύοντας τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήγηκαν από την κρίση. Την ίδια ώρα, η εμβολιαστική κάλυψη είναι η τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη. Αν κάποιος εκτίθεται από την ακράτεια της κριτικής είναι πιστεύω αυτός που την εκτοξεύει.

-Μέσα από τη κριτική στάση που ο πρόεδρος του κόμματος τηρεί το τελευταίο διάστημα, να θεωρήσουμε δεδομένο πως αποτελεί και κομματική γραμμή η άσκηση κριτικής σε κυβερνητικά στελέχη;

Επαναλαμβάνω πως δεν ήταν κριτική. Ήταν αναφορά σε όσα ταλαιπωρούσαν του πολίτες και που διορθώθηκαν. Κομματική γραμμή αποτελεί η έκφραση πολιτικού λόγου που είναι συγχρονισμένος με την κοινή λογική.

-Σημαντικές εξελίξεις είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και στο Κυπριακό. Ποια είναι η δική σας ανάγνωση για τον τρόπο που κατέληξε η πενταμερής. Πώς αξιολογείται την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στάση που κράτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε, όπως αναμενόταν, στις θέσεις αρχών της δικής πλευράς. Για να λύσουμε το Κυπριακό στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ήταν άριστη η παρουσία του, επεξηγώντας και αναλύοντας τις θέσεις μας και εποικοδομητικός για να συνεχίσουμε. Ο ΓΓ του ΟΗΕ λειτούργησε σωστά και μέσα στους όρους εντολής που έχει από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Θετικό βεβαίως η επιμονή του και η θέλησή του για συνέχιση με μια δεύτερη άτυπη διάσκεψη. Το παράθυρο μένει ανοικτό. Και αυτό είναι το θετικότερο σε ένα ζοφερό περιβάλλον με την Τουρκία να επιμένει και να θέτει δυστυχώς τη θέση για λύση δύο κρατών.

-Πόσο ψηλά μπορούμε να θέσουμε τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της επόμενης πενταμερούς που εξήγγειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες. Πιστεύετε πως υπάρχουν ελπίδες για αλλαγή στάση της Τουρκίας ή συμμερίζεστε την άποψη που λέει πως πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη με τον κ. Γκουτέρες να προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών;

Ο πήχης είναι χαμηλά. Και χαμηλά πρέπει να μείνει. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το μεσοδιάστημα και τη σωστή θέση και στάση όλων των μεγάλων δυνάμεων, για να εξεύρουμε μια λύση στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Να κινητοποιηθούμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αφενός για να επιβεβαιώσουν  τη δική μας ξεκάθαρη πολιτική βούληση και αφετέρου για να ενισχύσουν, διπλωματικά και πολιτικά, την πίεση προς την Τουρκία πως θα μείνει εκτεθειμένη αν επιμείνει σε λύση εκτός πλαισίου. Δεν περιμένουμε βεβαίως κανένα μαγικό ραβδί. Χρειάζεται όμως να ξεδιπλώσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα που έχουμε για να πετύχουμε αυτό που σήμερα φαντάζει δύσκολο ή και ακατόρθωτο. Να επανέλθει η Τουρκία σε συζήτηση στην βάση ομοσπονδίας. Έγινε ξανά στο παρελθόν. Να πιστέψουμε πως μπορεί να γίνει ξανά.

-Βρίσκεστε στη Βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια σε μια θητεία που ομολογουμένως ήταν καταιγιστική με ιδιαίτερα αρνητική χροιά σε ότι αφορά τουλάχιστον το κύρος του Σώματος. Μια σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Από την 56η έδρα, τη λίστα Γιωρκάτζη, τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021 και όσα είδαμε από το Al Jazeera με τον πρώην πρόεδρο του σώματος και τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ. Πιστεύετε πως αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει και πώς;

Ναι πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει. Όχι σε μια μέρα, όχι με τρόπο εύκολο. Χρειάζεται πρώτα πρώτα να μετατρέψουμε τη βουλή σε ένα διάφανο χώρο. Που να έχουν οι πολίτες ενημέρωση και εικόνα για το τι κάνουμε μέσα στη Βουλή. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να κερδίσουμε αξιοπιστία. Το προσωπικό μας το παράδειγμα είναι πυξίδα και για τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών που πρόσφατα ψηφίσαμε πρέπει να εφαρμοστεί. Αν θέλουμε να έχουμε τους πολίτες δίπλα μας και όχι απέναντι μου χρειάζεται να καταπολεμήσουμε, να μειώσουμε ή και εξαλείψουμε, την καχυποψία. Να πείσουμε για τις καλές μας τις προθέσεις, πως θέλουμε το συμφέρον των πολλών, πως δουλεύουμε για το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η μείωση του λαϊκισμού και η επικράτηση του ορθολογισμού. Ακατόρθωτο όχι. Πολύ δύσκολο ναι. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να το πολεμήσουμε. Με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

-Συνήθως στην Κύπρο έχουμε μια τάση να γενικεύουμε τις καταστάσεις. Νιώσατε πως τα όσα αποκαλύφθηκαν για την εμπλοκή των δύο μελών της Βουλής στις αποκαλύψεις του Al Jazeera, άγγιξε και όλα τα υπόλοιπα μέλη του σώματος; Κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής έχετε έρθει αντιμέτωπος με την απαξίωση από μερίδα των πολιτών;

Το τσουβάλιασμα είναι σίγουρα πολύ άσχημο. Η απαξίωση είναι δεδομένη. Τη νιώθουμε και τη βλέπουμε. Πιστεύω πως αυτό το καταπολεμούμε μόνο με το προσωπικό μας το παράδειγμα και με τις διάφανες διαδικασίες. Όποιος επιλέγει, γιατί μόνο επιλογή είναι, να ασχοληθεί με την πολιτική, θα πρέπει, κατά την άποψή μου, να αφήσει στην άκρη τα προσωπικά του δεδομένα και να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια. 

-Είστε ικανοποιημένος από την προσωπική σας επίδοση στη Βουλή την τελευταία πενταετία. Θέσατε κάποιο στόχο που τελικά δεν καταφέρατε να υλοποιήσετε;

Η πολιτική είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας εκατόν μέτρων. Είμαι ναι ικανοποιημένος γιατί συνέβαλα στην υπεύθυνη πολιτική ψηφίζοντας νομοσχέδια που παίρνουν τη χώρα μπροστά. Είμαι ικανοποιημένος γιατί με προτάσεις νόμου που εισηγήθηκα και ψηφίστηκαν κατάφερα να βελτιώσω την καθημερινότητα συμπολιτών μου. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος και για ακόμη ένα λόγο. Γιατί κατάφερα να συνδυάσω το κοινοβουλευτικό έργο με τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Και ναι, υπάρχουν στόχοι που δεν κατάφερα να υλοποιήσω. Και έχω σκοπό, αν με το καλό καταφέρω να επανεκλεγώ, να ξεκινήσω με μια πρόταση νόμου που θα καταργεί, σε ένα λογικό χρόνο, τα γκισέ και τις ουρές στο δημόσιο. Να πετύχουμε να έχουμε όλες τις συνδιαλλαγές μας με το δημόσιο μέσα από τον υπολογιστή. Για να μην χαθεί ποτέ ξανά κανένας φάκελος, και για να μην μπορεί κανείς, να βάλει την αίτηση κανενός πάνω από την αίτηση κάποιου άλλου. Με αυτές τις πράξεις, χειροπιαστά και εφαρμοσμένα, είναι που θα καταφέρουμε να μειώσουμε την απόσταση μεταξύ πολιτών και πολιτικών, να αυξήσουμε την αξιοπιστία και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

-Η Βουλή πριν το κλείσιμο της άφησε προίκα μια σειρά από κρίσιμες Μεταρρυθμίσεις για τη νέα της σύνθεση. Είστε αισιόδοξος ότι Μεταρρυθμίσεις όπως αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή της Δικαιοσύνης θα προωθηθούν και σύντομα θα αποτελούν Νόμο του κράτους χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική φιλοσοφία τους;

Αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετο με τη σύνθεση της νέας βουλής. Αν επικρατήσει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα ναι είμαι αισιόδοξος. Αν επικρατήσει ο λαϊκισμός και ο αριβισμός, όχι δεν θα είμαι αισιόδοξος. Για ένα όμως είμαι σίγουρος. Πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιμένει, θα συνεχίσει να τολμά και να προτείνει αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να πάει η χώρα μπροστά. Το σχέδιο της επόμενης μέρας είναι κατατεθειμένο. Το σχέδιο ανάκαμψης είναι και συγκεκριμένο και μεγαλεπήβολο. Πάει μέχρι το 2026, και είναι ολιστικό. Σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Χρειάζεται ένα απαραίτητο συστατικό. Η συναίνεση, η συνεργασία της βουλής για να ψηφιστούν τα σχετικά νομοσχέδια. Και αυτό είναι και το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών. Για το τι βουλή θα έχουμε στις 30 του Μάη.

-Είστε από τους λίγους εν ενεργεία βουλευτές, που χρησιμοποίησαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα παρεχόμενα από την τεχνολογία μέσα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ποια ήταν η ανταπόκριση των πολιτών σε αυτή σας την πρωτοβουλία; 

Το κάνω με μεγάλο κέφι και μια περιέργεια. Και όσο βλέπω τους συμπολίτες μας να ανταποκρίνονται, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Η τεχνολογία είναι εδώ για να την αξιοποιούμε. Και στην πολιτική, και στην επικοινωνία της πολιτικής μπορούμε μέσα από τις πλατφόρμες της τεχνολογίας να προσεγγίσουμε συμπολίτες μας που δεν θα τους βρούμε ούτε σε παραδοσιακούς χώρους συγκέντρωσης, ούτε και αλλού. Αυτή είναι η μαγεία της τεχνολογίας. Πρόθεση μου δεν είναι μόνο να την διατηρήσω αυτή την επικοινωνία αλλά και να την επεκτείνω.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία