Η πρωτοπόρα εφαρμογή που αντικατέστησε τις αφίσες δρόμων και… μαγνήτισε νέους

Ένα έξυπνο και συνάμα μοναδικό τρόπο εφηύρε για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, κτίζοντας μάλιστα γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ στην Πάφο, λόγω και της πανδημίας που ταλανίζει για πάνω από ένα χρόνο πλέον την ανθρωπότητα, ετοίμασε τη νέα πλατφόρμα «Μαζί Ψηλά», μέσω της οποίας έχει άμεση επαφή με τον κόσμο, καθώς ανταλλάζει ιδέες και απόψεις καθημερινώς, ενώ ταυτόχρονα βλέπει τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να κατεβάσει την εφαρμογή και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ενημερώνεται για τις θέσεις του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ενώ μπορεί να έχει και άμεση επαφή μαζί του, συζητώντας διάφορα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας. 

Ο υποψήφιος βουλευτής μιλώντας στον REPORTER, παρουσιάστηκε έντονα πεπεισμένος ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων μαζί με τον κόσμο, μπορεί να πετύχει πολλά, ειδικότερα μέσω της έξυπνης εφαρμογής, που φέρνει πιο κοντά τους νέους. «Συνειδητά προτιμήσαμε παρά να δαπανήσουμε χρήματα για αφίσες και ταμπέλες παντού και διάφορα διαφημιστικά, να δημιουργήσουμε αυτή την έξυπνη εφαρμογή, θέλοντας να δώσουμε και το στίγμα για τη συνέχεια. Για χρόνια κατηγορούμε τους νέους ότι γύρισαν την πλάτη, αλλά την ίδια ώρα οφείλουμε να βρούμε τις λύσεις για να βρισκόμαστε κοντά τους. Για ένα νεαρό το να κατεβάσει μια εφαρμογή είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς είναι άριστα τεχνολογικά εκπαιδευμένοι και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μιλάς στη γλώσσα των νέων».

«Στο lockdown διαφάνηκε πως είναι μια εύχρηστη εφαρμογή»

Αναντίρρητα, η πανδημία μόνο αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει και τις διάφορες προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων, καθώς δεν είναι εφικτή και τόσο εύκολη η συνάντηση με τους πολίτες. Έτσι λοιπόν, η μόνη λύση, θεώρησε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, βρίσκεται στο διαδίκτυο, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπεις σε κάθε σπίτι και να έχεις άμεση επαφή με τον κάθε άνθρωπο. 

«Λόγω του κορωνοϊού η προεκλογική και η επαφή με τον κόσμο, εκ των πραγμάτων είναι αρκετά δύσκολη. Άρα έπρεπε να επιστρατεύσουμε την τεχνολογία. Το βασικό ωστόσο, ήταν να δώσουμε το βήμα στον κόσμο, να μας πει την άποψή του. Δηλαδή, μέσω του application, υπάρχουν αρκετές ψηφοφορίες ανώνυμες σε κάποια ζητήματα. Δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα στον κόσμο, να αποστείλει κάποιες εισηγήσεις, να μας πουν τι νομίζουν. Εκτός της φυσικής επαφής, είναι ένα βήμα επιπρόσθετο για τον κόσμο, ειδικά στους πιο νεαρούς για να μπορέσουν να στείλουν τα μηνύματά τους και να εκφράσουν τις εισηγήσεις τους. Είναι ένας πρόδρομος ουσιαστικά για το πώς θέλουμε να κινούμαστε σε περίπτωση εκλογής. Είναι κάτι ωραίο και εύχρηστο για ένα πολίτη, να έχει αυτή την εφαρμογή για να ενημερώνεται για τα πεπραγμένα και να έχει μια συνεχή επαφή με τον βουλευτή του και μέσα από την τεχνολογία».

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «μέσα από τα lockdown, διαφάνηκε πως είναι εύχρηστη η εφαρμογή και έτσι έπρεπε να προσαρμοστούμε και εμείς στην τεχνολογία. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να μην επιθυμεί να μας στείλει μήνυμα επώνυμα μέσω των social media και έτσι να προτιμήσει να μου στείλει μέσω της εφαρμογής, ανώνυμα, ανεξαρτήτως ώρας για διάφορους προβληματισμούς. Και είναι αυτό που με ενδιαφέρει εμένα, ο προβληματισμός και όχι ποιος στέλνει το μήνυμα. Σαφώς υπάρχουν και τα social media, αλλά η εφαρμογή είναι πιο άμεση και συγκεκριμένη, αλλά επιπρόσθετα έχω τη συνεχή ενημέρωση από τον κόσμο σε θέματα που αφορούν την επαρχία αλλά και πιο γενικά, όπως για την οριζόντια ψηφοφορία και τους εμβολιασμούς».

Οι προβληματισμοί που απασχολούν την κοινωνία και αυτό που κάνει... εντύπωση

Μέσα από την εφαρμογή, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, έχει ήδη σχηματίσει μια εικόνα για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. «Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά, καθώς ο κόσμος θέλει την οριζόντια ψηφοφορία και για το θέμα των εμβολιασμών επίσης, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρυθμό που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο κόσμος χρειάζεται πιο γρήγορο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, φέρουν καταλυτικό ρόλο και στο πως θα χειριζόμαστε αύριο τις θέσεις μας μέσα στη Βουλή».

Την ίδια ώρα, αυτό που έκανε εντύπωση στον υποψήφιο βουλευτή, ανάμεσα στα προβλήματα του κόσμου ήταν τα θέματα που είχαν να κάνουν με την ανακύκλωση και την έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου. «Επίσης, αρκετοί είναι οι προβληματισμοί για τα θέματα της ανεργίας και πως οι νέοι έρχονται πίσω από τις σπουδές τους για να μπορέσουν να εργοδοτηθούν, ειδικά για την Πάφο. Είναι πράγμα που τους ανησυχεί αρκετά και θέλουν να μάθουν πως θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βρουν εργασία στην πόλη τους. Και ακόμη κάποιες εισηγήσεις για την ύπαιθρο, ορισμένοι που διαμένουν εκεί και δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές και θέλουν να μάθουν πως μπορούν να αναχαιτίσουν τον μαρασμό της υπαίθρου».

Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «συγκεντρώνουμε όλους τους προβληματισμούς και απαντούμε στον καθένα ξεχωριστά. Ειδικά το θέμα της ανακύκλωσης και του περιβάλλοντος, μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ενημερωμένος, όσο νομίζαμε ότι είναι. Και θετική εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να  ενισχυθεί περισσότερο η ανακύκλωση στην Πάφο. Κάτι που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του κοινού».

Ο υποψήφιος βουλευτής εκμυστηρεύεται πως «θέλω να κτίσω και μια σχέση ζωής με τους νέους, ακόμη και αν δεν με ψηφίσουν. Και έχω στους στόχους μας να συνεχίσω την εφαρμογή και σε περίπτωση εκλογής μου, γιατί γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε άλλωστε για να διατηρήσω την επικοινωνία μου με το κοινό. Θα ενισχυθεί και θα έχει επίσης περισσότερο νόημα η εφαρμογή στη συνέχεια, αφού θα υπάρχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα της βουλής, κάτι που δεν υπάρχει κυρίως για την επαρχία μου. Για παράδειγμα με το τι γίνεται στη Βουλή, ποια είναι τα ερωτήματα που θέτει ο Βουλευτής και που βρίσκονται κάποιες προτάσεις νόμου και νομοθεσίες. Έχω στα πλάνα μου ταυτόχρονα για το πώς ο κάθε ο πολίτης θα συμμετέχει με τον δικό του τον τρόπο στο νομοθετικό έργο ενός βουλευτή».

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε