Νίκος Σύκας: Η νέα Βουλή χρειάζεται καθαρά χέρια, έντιμα και ειλικρινά

Ο Νίκος Σύκας γεννήθηκε στη Λεμεσό και κατάγεται από την Λάνια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά και Μάρκετινγκ στην Κύπρο και στο Λονδίνο. Eίναι μέλος του Ινστιτούτου Τραπεζιτών του Λονδίνου ενώ υπήρξε Διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Λαϊκή. Είναι Εκτελεστικός διευθυντής του Ραδιομαραθωνίου και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα και Αντιπρόεδρος του Σωματίου.. Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού από το 2006 μέχρι και το 2016, όπου το 2016 εκλέγει ως Αντιδήμαρχος της πόλης.

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές κατέρχεται ως υποψήφιος στην Επαρχία Λεμεσού με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

*Γιατί κατέρχεσαι ως υποψήφιος βουλευτής;

Καταρχάς θέλω να αναφέρω ότι η συμμετοχή μου στα κοινά χρονολογείται εδώ και πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου έχει αναλωθεί σε δραστηριότητες κοινωνικές και φιλανθρωπικές. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός κοινωνικής προσφοράς. Πάντα θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση μου, με τις όποιες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτω να υπηρετώ την πατρίδα και την κοινωνία. Μετά λοιπόν από 30 χρόνια πολυσχιδούς δράσης, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώριμη στιγμή και η κατάλληλη ώρα να θέσω ενώπιον των συμπολιτών μου την δική μου υποψηφιότητα. Μακριά από μεγάλα λόγια και πομπώδεις διακηρύξεις, αλλά με σοβαρότητα και σεμνότητα, όπως έμαθα πάντα να λειτουργώ, φιλοδοξώ, σε περίπτωση εκλογής μου, να εγκύψω στα σοβαρά προβλήματα και να σταθώ δίπλα στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που έμαθα να υπηρετώ.

*Που τοποθετείς τον εαυτό σου πολιτικά;

Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς, σε ένα κόμμα πλουραλιστικό, το οποίο υποστηρίζει, υπηρετεί και αγωνίζεται για διαχρονικές αξίες και ιδανικά. Η μορφή και το ήθος του Γλαύκου Κληρίδη πάντα θα με συγκινούν και θα με εμπνέουν. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι το κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, που ασπάζεται τις ευρωπαϊκές αρχές οι οποίες πρέπει να μας καθοδηγούν. Είναι το κόμμα που έδωσε δύσκολες μάχες και μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα έβαλε πάνω από όλα τα κοινό καλό και τα κατάφερε. Είμαι περήφανος που ανήκω στις τάξεις αυτού του κόμματος.

*Τι χρειάζεται η νέα Βουλή για να επαναφέρει την αξιοπιστία της;

Χρειάζεται το...αυτονόητο: Αξιοπιστία! Και φορείς αυτής της αξιοπιστίας πρέπει να είναι αυτοί που θα τιμηθούν με την ψήφο του λαού και θα καταλάβουν έδρα στο νέο κοινοβούλιο. Πρέπει να είναι άνθρωποι με ήθος και να φέρουν γενικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα προσδίδουν και στους ιδίους, αλλά κυρίως, στον θεσμό που υπηρετούν, ένα ξεχωριστό κύρος και αξιοπιστία. Με καθαρά χέρια, έντιμα και ειλικρινά, αυτό χρειάζεται η νέα Βουλή, αυτό χρειάζεται ο κόσμος.

*Πέστε μας τρεις λόγους, για να σας στηρίξει ένας συμπολίτης σας;

· Πολύπλευρη εμπειρία -15 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και 20 χρόνια στον οικονομικό τομέα ,

· Αποτελεσματικότητα,

· Αυθεντικότητα

*Είστε άνθρωπος με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Πώς ξεκίνησε η φιλανθρωπική σας δράση;

Η φιλανθρωπική μου δράση ξεκίνησε το 1991, όταν ανατέθηκε η διοργάνωση του Ραδιομαραθωνίου, της μεγαλύτερης κοινωνικής δράσης με επίκεντρο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στην τότε Λαϊκή Τράπεζα μετά το κλείσιμο του Ράδιο Super που το πρωτοξεκίνησε το 1990.

Έκτοτε, από όποιο πόστο κι αν βρίσκομαι, προσπαθώ να προσφέρω χωρίς τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες Ακολουθώ αυτά που ο Χριστός έχει αναφέρει «μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά σου» (Ματθ. στ’, 3)

*Τι είναι για σένα ο Ραδιομαραθώνιος, αφού ήσασταν από τους πρωτεργάτες ;

Ο Ραδιομαραθώνιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Υπήρξα από τους πρωτεργάτες του θεσμού και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Και πιστέψτε το, όταν προσφέρεις στον συνάνθρωπο, και όταν ιδιαίτερα πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις, κερδίζεις πολύ περισσότερα από ότι δίνεις: Εισπράττεις την χαρά και την ευτυχία που σου δημιουργεί το συναίσθημα ότι η προσφορά σου δεν πάει χαμένη, αλλά αποδίδει καρπούς.

*Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι τρεις προτεραιότητες που θα προωθήσετε στο Κοινοβούλιο ;

Οι προτεραιότητες μου: Η Λεμεσός να ανακαταλάβει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως η ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας. Στενή παρακολούθηση των υπό εξέλιξη έργων στην πόλη που θα χαρίσουν νέα πνοή και αναζωογόνηση. Συνεχής έγνοια και αγώνας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία.

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα