BINTEO: Η νέα επικίνδυνη τρέλα στο TikTok με το αντηλιακό για «φυσικό» contouring

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι όταν μιλούν για την προστασία του δέρματός μας, από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε αντηλιακό στο σώμα και το πρόσωπό μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την προστασία του δέρματος και την πρόληψη της γήρανσης. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα viral τάση στο TikTok, κάποιες γυναίκες αγνοούν τους ειδικούς και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, καθώς χρησιμοποιούν τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου για φυσικό περίγραμμα στο πρόσωπό τους, εφαρμόζοντας αντηλιακό σε ορισμένες περιοχές του. Κάτι δηλαδή σαν «φυσικό contouring».

Η 24χρονη Έλι Γουίθροου, η οποία είναι μοντέλο από το Λος Άντζελες, έγινε viral όταν ανέβασε ένα βίντεο πέρσι, στο οποίο περηφανευόταν για το κόλπο. Η τάση επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, με χιλιάδες ανθρώπους να το δοκιμάζουν, αλλά οι ειδικοί που μίλησαν στο FEMAIL, είπαν ότι είναι επικίνδυνο και θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική» και μη αναστρέψιμη ζημιά.

«Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο δέρμα, ιδίως σε πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος», εξήγησε η Δρ Σίμραν Ντίο.

«Το ηλιακό έγκαυμα και το μαύρισμα είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει κάποιος βαθμός βλάβης των κυττάρων που έχει συμβεί. Παρόλο που η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SpF στο περίγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές γραμμές μαυρίσματος σε περιοχές όπου συνήθως χρησιμοποιούσατε το μακιγιάζ για να δημιουργήσετε το ίδιο αποτέλεσμα, μόλις αυτές οι γραμμές μαυρίσματος ξεθωριάσουν, μπορεί να μείνετε με μόνιμη βλάβη στο δέρμα, η οποία εμφανίζεται σε μεταγενέστερη ηλικία και δεν είναι τόσο εύκολο να αντιστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι σκληρές ακτίνες UVA, UVB και UVR του ήλιου μπορούν να οδηγήσουν σε πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές και περιοχές υπερχρωματισμού. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε βλάβη των κυττάρων του δέρματος που οδηγούν σε καρκίνο του δέρματος και προ-καρκινικές αλλαγές, καθώς και να επηρεάσουν την ανοσία σας», πρόσθεσε η γιατρός, η οποία συμβουλεύει να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα και τονίζει ότι πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο.

Όπως αναφέρθηκε προηγούμενως, η τάση δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο TikTok το περασμένο καλοκαίρι από την Ελι, η οποία μοιράστηκε ένα κλιπ καθώς δοκίμαζε το κόλπο με το αντηλιακό.

 

Στο βίντεο που έχει προβληθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές, έγραψε: «Οι μισοί θα πουν ότι δεν λειτουργεί. Αλλά είμαι πεπεισμένη ότι αν βάλετε ένα βασικό αντηλιακό SPF 30 και SPF 90 σε όλα τα σημεία στα οποία θα βάζατε highlighter, ο ήλιος θα περιγράψει το πρόσωπό σας εκεί όπου θα βάζατε μπρόνζερ».

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow

Χιλιάδες άτομα το έχουν δοκιμάσει, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι το hack «δούλεψε» στο δέρμα τους. Την ίδια στιγμή, άλλοι έχουν δοκιμάσει να κάνουν το ίδιο, σε άλλα μέρη του σώματός τους.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του TikTok δήλωσαν ότι το κόλπο δεν είχε αποτέλεσμα, με τη δασκάλα Christa Clair McLane να δημοσιεύει ένα κλιπ σχετικά με την απόπειρα της.

«Έχετε δει ποτέ ένα βίντεο στο Tiktok και νομίζετε ότι ήταν μια πολύ καλή ιδέα; Αποφασίσατε λοιπόν να περιγράψετε το πρόσωπό σας με αντηλιακό για να έχετε ένα φυσικό highlight και νομίζετε ότι θα φανεί φανταστικό; Λοιπόν δεν είναι έτσι». Η Christa μάλιστα, δημοσίευσε και ένα βίντεο με το πονεμένο πρόσωπο της, γεμάτο εγκαύματα, λέγοντας: «Δεν είναι καλή ιδέα».

Η «συμβουλή» είχε προηγουμένως προταθεί από τον μακιγιέζ των διασημοτήτων Sir John Barnett. Μιλώντας για το Fat Mascara το 2017, αποκάλυψε ότι εφαρμόζει αντηλιακές κρέμες με διαφορετικούς παράγοντες σε διαφορετικά τμήματα του προσώπου.

Όπως λέει, βάζοντας αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας σε περιοχές που συνήθως βάζετε highlight, μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό highlighter, καθώς διατηρεί αυτά τα χαρακτηριστικά «φωτεινότερα» από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Πρόκειται για άλλη μία «μόδα» από αυτές που κατακλύζουν τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όμως είναι επικίνδυνη για την υγεία και οι ειδικοί συνιστούν να μην την ακολουθήσετε.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/tiktok-epikindyno-trik-me-antiliako-gia-contouring

Δειτε Επισης

TikToker ισχυρίζεται πως βρήκε την πραγματική ταυτότητα του Τζακ Αντεροβγάλτη
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Τέσσερις Γερμανοί γιόρταζαν τα γενέθλια του Χίτλερ στο σπίτι που γεννήθηκε και συνελήφθησαν
BINTEO: Τον χώρισε και έστειλε σπίτι της δεκάδες ντελίβερι επιλέγοντας... πληρωμή με μετρητά.