Τετάρτη 21 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το Facebook θα πληρώσει ένα δισ. δολάρια για ειδήσεις τα επόμενα τρία χρόνια

  24/02/2021 22:37
Το Facebook θα πληρώσει ένα δισ. δολάρια για ειδήσεις τα επόμενα τρία χρόνια

Το Facebook θα πληρώσει ένα δισ. δολάρια για ειδήσεις τα επόμενα τρία χρόνια

  24/02/2021 22:37

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ότι σκοπεύει να ξοδέψει ποσό ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια στη βιομηχανία της ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την κόντρα της Facebook με την κυβέρνηση της Αυστραλίας σχετικά με το πόσα χρήματα πρέπει να πληρώνει το τεχνολογικός κολοσσός στις εκδοτικές εταιρείες.

«Επενδύσαμε 600 εκατ. δολάρια το 2018 για να στηρίξουμε τη βιομηχανία της ενημέρωσης και σχεδιάζουμε να επενδύσουμε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια επιπλέον τα επόμενα τρία χρόνια», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις της Facebook. «Η Facebook είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να συνεργαστεί με τους εκδότες», έγραψε επίσης ο Κλεγκ. «Αναγνωρίζουμε ότι η ποιοτική δημοσιογραφία βρίσκεται στην καρδιά τού πώς λειτουργούν οι ανοιχτές κοινωνίες».

Τον Ιανουάριο, η Facebook ανακοίνωσε συμφωνίες με εκδοτικές εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των The Guardian, Telegraph Media Group, Financial Times, Daily Mail Group και Sky News. Ως αποτέλεσμα, οι εκδότες θα δουν το περιεχόμενό τους να εμφανίζεται στο τμήμα Facebook News, που είναι μια ειδική ενότητα στην πλατφόρμα και η οποία διαθέτει εξατομικευμένες ειδήσεις από εκατοντάδες εκδότες σε κάθε χώρα.

Όπως ανέφερε ο Κλεγκ, παρόμοιες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί στις ΗΠΑ και η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκδότες στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Πηγή:imerisia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας