Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου

Τόσο νόστιμα!

Συνταγή από: Θέκλα Χατζηδιάκου

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 2
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα χωρίς την φλούδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 3 κ.γλ. δυόσμο ξερό ή μισό φλιτζάνι
  • ψιλοκκομένο φρέσκο δυόσμο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανού, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • κουτάλι
  • τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Σε ένα μπολ στραγγίστε τα 500 γρ. ρεβύθια, προσθέστε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και αφήστε το, μισή ώρα στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. ρεβύθια, 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σταδύο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε κομμάτια, 1 ντομάτα, χωρίς τη φλούδα, 1/2 κουταλάκι ρίγανη, 3 κουταλιές δυόσμο, 10 κλωνάριαμαϊντανό, μόνο τα φύλλα, 100 γρ. αλεύρι, 20 γρ. baking powder, 1/2 κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Αναμείξτε ξανά, 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.5, με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα και βάλτε τη μέσα στο λάδι. Τηγανίστε τους ρεβυθοκεφτέδες, σε δόσεις, για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τους περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν ομοιόμορφα. Σερβίρονται ζεστοί.

Συμβουλές

Μπορείτε να ψήσετε τους ρεβυθοκεφτέδες (190°C) και στο φούρνο αντί στο τηγάνι

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι