Παγωτίνια Sandwich

Σοκολατοπειρασμός

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κλωνάρια βανίλιας
  • 275 γρ. γάλα, πλήρες
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 225 γρ. μπισκότα σοκολάτας (κατά προτίμηση bourbon)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα σιλικόνης για μπάρες
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βήμα 1

Χαράξτε κάθετα στη μέση τα κλωνάρια βανίλιας και ξύστε τους σπόρους από το εσωτερικό τους. Βάλτε τους σπόρους και τα κλωνάρια βανίλιας στον κάδο. Προσθέστε 275 γρ. γάλα, 125 γρ. κρέμα γάλακτος, 90 γρ. ζάχαρη, 3 κρόκους αυγών, 1 πρέζα αλάτι και ζεστάνετε 9 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2. Αφαιρέστε τα κλωνάρια βανίλιας.

Βήμα 2

Μεταφέρετε το μείγμα σε ρηχά σκεύη, ανθεκτικά στην ψύξη (π.χ. σε θήκη για μπάρες), το πολύ σε ύψος 4 εκ. και σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς, πριν το βάλετε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 10 ώρες.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 225 γρ. μπισκότα σοκολάτας στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καλύψτε τον πάτο της κάθε κυψέλης στη φόρμα σιλικόνης για μπάρες (20 γρ. περίπου) με τα αλεσμένα μπισκότα. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 4

Βάλτε τα κομμάτια παγωτού βανίλιας στον κάδο και θρυμματίστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι καλύψτε την κάθε κυψέλη με τη βάση από αλεσμένα μπισκότα μαζί με 55 γρ. παγωτό βανίλια (1 κουταλιά καλά γεμάτη). Μεταφέρετε πίσω στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.

Βήμα 6

Καλύψτε από πάνω, με τα υπόλοιπα αλεσμένα μπισκότα σοκολάτας και βάλτε πίσω στο ψυγείο για 40 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.

Συμβουλή

Μπορείτε να κάνετε τα βήματα 1 & 2 από μέρες πριν και να διατηρήσετε στην κατάψυξη.

Παραλλαγή

Μπορείτε να μην αλέσετε τα μπισκότα στο βήμα 3. Απλά θα αφαιρέσετε τη σοκολατένια γέμιση των μπισκότων και θα χρησιμοποιήσετε τα μπισκότα ολόκληρα, αντί αλεσμένα. Τοποθετήστε ένα ολόκληρο μπισκότο στη βάση σιλικόνης για μπάρες, προχωρήστε τη συνταγή μέχρι το βήμα 6 και μετά καλύψτε τα, πάνω από το παγωτό βανίλιας με ένα ολόκληρο μπισκότο

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι