Διπλόπιττες Κυπριακές με Μέλι

Διπλή απόλαυση! Συνταγή από Έμιλη Κανάρη.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. φυστικέλαιο
  • 10 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα, αλεσμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλο, αλεσμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο, για το ράντισμα
  • 500 γρ. ηλιανθέλαιο
  • μέλι, ανάλογα με τις πρότιμησεις σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλάστης
  • μπολ
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • τηγάνι
  • τρυπητή κουτάλα
  • πιάτο
  • χαρτί κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χλιαρό νερό, 100 γρ.φυστικέλαιο, 10 γρ. ξίδι, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο και ρυθμίστε, χωρίς τη μέζουρα, 2 λεπτά/Zύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Μοιράστε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη σχηματίζοντας μπαλίτσες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε Ø 12 εκ..

Βήμα 4

Σε ένα μπολ, προσθέστε 100 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. κανέλα , 1 πρέζα γαρίφαλο και αφήστε στην άκρη. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε την κάθε πίττα με ελαιόλαδο και με 1 κουτάλι , πασπαλίστε την κάθε πίτα με το μείγμα ζάχαρης/κανελογαρίφαλο, που αφήσατε στην άκρη. Τυλίξτε την κάθε πίτα σε ρολό. Στη συνέχεια, τυλίξτε τις δύο άκρες, αντίστροφα, σε σχήμα σαλιγκαριού και στο τέλος γυρίστε τον ένα σαλίγκαρο πάνω στον άλλο. Με τον πλάστη, πιέστε ώστε να ανοίξει το φύλλο.

Βήμα 5

Βάλτε 500 γρ. ηλιανθέλαιο σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και με μια τρυπητή κουτάλα βάλτε τις πίτες σε ένα πιάτο καλλυμένο με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, περιχύστε με μέλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε ζεστές ή κρύες.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι