Mάφινς με καλαμποκάλευρο και λουκάνικο

Χαριτωμένα! Συνταγή από chef Σάββα Μάππουρα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια
  • 100 γρ. γάλα, άπαχο
  • 20 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα στα 4
  • λίγη κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • λίγη μουστάρδα για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα με 12 κυψέλες για μάφινς και αφήστε στην άκρη

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. τυρί τσένταρ σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το αλεσμένο τυρί σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. γάλα, άπαχο, 20 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 25 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό και χτυπήστε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. καλαμποκάλευρο, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά μέλι, το αλεσμένο τυρί τσένταρ και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 5

Βάλτε 1 κουταλιά από το μείγμα, σε κάθε κυψέλη, στη φόρμα για μάφινς και βάλτε στο κέντρο του μείγματος, κάθετα, 1 κομμάτι λουκάνικο Φρανκφούρτης, πιέζοντας το ελαφρά προς τον πάτο. Ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά (175°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν

Βήμα 6

Σερβίρετε με λίγη κέτσαπ και μουστάρδα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι