Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παστούδες

  06/05/2022 06:30
Παστούδες

Παστούδες

  06/05/2022 06:30

Με αγάπη για τις μανούλες! Συνταγή από: Ελένη Λαζάρου.  

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. φυτικό βούτυρο, spry
  • 190 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας, ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. γάλα
  • 1250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 4-5 κ.σ. μαρμελάδα
  • 150 γρ. βερμισέλι, ή τρούφα
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • φόρμα για πάστουδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, καλύψτε τρία ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στο κάδο 300 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε στοv κάδο 350 γρ. φυτικό βούτυρο, spry και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 190 γρ. ηλιανθέλαιο, 4 αυγά, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλιας, 50 γρ. κονιάκ, 150 γρ. γάλα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα του σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1250 γρ. αλεύρι και 3 κουταλάκια baking powder. Ζυμώστε και αναδιπλώστε με τη βοήθεια της σπάτουλας, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πάρτε μικρά κομματάκια ζύμης και περάστε τα από  μια ειδική φόρμα για παστούδες ούτως ώστε να πάρουν ένα  όμορφο σχήμα. Εάν δεν έχετε φόρμα, πλάστε τις παστούδες σε  σχήμα σίγμα ή σε μικρά, στρογγυλά κουλουράκια.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τις παστούδες στα ταψιά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν το χρώμα της αρεσκείας σας. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να ψηθεί όλη η ποσότητα των παστούδων. Με τη δόση αυτή, κάνετε 100-150 παστούδες τις οποίες αν θέλετε αφήνετε μονές ή διπλές, βάζοντας στη μέση λίγη μαρμελάδα, ούτως ώστε να ενωθούν καλά. Όταν ενώσετε όλες τις παστούδες πάρτε μια-μια και βουτήξτε τη μια άκρη στη μαρμελάδα και αμέσως μετά σε 150 γρ. βερμισέλι ή 50 γρ. ινδοκάρυδο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας