Τυρόπιτα με μπέικον και λιαστές ντομάτες

Πλούσια και απολαυστική! Συνταγή από chef Μάριο Χατζηιωσήφ

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο επιπλέον για λάδωμα
  • 360 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γρ. φέτα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 10 γρ. σουσάμι (ανάμεικτο)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος (25x35 εκ.)
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος (25x35 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ηλιανθέλαιο, 360 γρ. αλεύρι, 300 γρ.  γιαούρτι, 3 αυγά, 2 κουταλάκια baking powder, 1 κουταλάκι  αποξηραμένο δυόσμο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα  4. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Ρυθμίστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Από το άνοιγμα της μεζούρας, ρίξτε σταδιακά 150 γρ. φέτα, 150 γρ. χαλλούμι, 150 γρ. κεφαλοτύρι, 150 γρ. μπέικον και 60 γρ. λιαστές ντομάτες.

Βήμα 4

Ανακατέψτε ελαφρά με τη βοήθεια της σπάτουλας, αν δείτε ότι τα  υλικά δεν έχουν σμίξει καλά με τη ζύμη και ρυθμίστε ξανά 2 λεπτά/ ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ετοιμάσει, πασπαλίστε με 10 γρ. σουσάμι και ψήστε στον προθερμασμένοφούρνο (180°C) για περίπου 30-40 λεπτά.

Βήμα 6

Αφήστε να κρυώσει, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε σε πιατέλα.

Συμβουλές

– Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κεφαλοτύρι με οποιοδήποτε άλλο τυρί επιθυμείτε.

– Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με προσούτο. Σε αυτή την περίπτωση αντικαταστήστε και το 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο, με 1 κουταλάκι αποξηραμένο δενδρολίβανο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι