Πατάτες στο φούρνου με vegan κρέμα από cashews

Βέγκαν απόλαυση! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή.  

ΥΛΙΚΑ
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 100 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Vegan κρέμα από cashews
  • 400 γρ. ζεστό νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 150 γρ. ωμά ανάλατα cashews,
  • μουλιασμένα (βλ. συμβουλή)
  • 15 γρ. corn flour
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 30 γρ. διατροφική μαγιά (nutritional yeast)
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

Συναρμολόγηση

  • 1400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες,
  • κομμένες σε λεπτές φέτες (βλ. συμβουλή)
  • λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρό μπολ
  • μεγάλο μπολ
  • πυρίμαχο σκεύος 23 x 33 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κόκκινο κρεμμύδι,, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ζάχαρη και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Vegan κρέμα από cashews

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. νερό, 1 ζωμό λαχανικών, 400 γρ. γάλα καρύδας, τα μουλιασμένα και στραγγισμένα cashews, 15 γρ. corn flour, 1 /2 κουταλάκι πάπρικα, 1 πρέζα πιπέρι, 30 γρ. διατροφική μαγιά, 1 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού, 1-2 σκελίδες σκόρδο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας και αναμείξτε ξανά 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.

Βήμα 2

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 23 x 33 εκ., απλώστε τις μισές πατάτες, αφού τις έχετε στραγγίσει. Στη συνέχεια καλύψτε με την κρέμα από cashews. Καλύψτε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια που έχετε αφήσει στην άκρη και καλύψτε με τις υπόλοιπες πατάτες.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω οι πατάτες. Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και γαρνίρετε από πάνω με λίγο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

– Καλύψτε τις λεπτές φέτες πατάτας με νερό και χυμό λεμόνι μέχρι να τις χρειαστείτε. Στραγγίστε το νερό που χρησιμοποιήσετε τις πατάτες.

– Μουλιάστε τα cashews σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Στραγγίστε το νερό πριν χρησιμοποιήσετε τα cashews

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι