Φακές σούπα με ξίδι

Θρεπτικότατη! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα.

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. καρότα, σε κομμάτια
  • 50 γρ. κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
  • 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. ντομάτα, κομμένη στα 4
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 300 γρ. φακές
  • 1300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.γλ. αλάτι 1 /2 κ.γλ. πιπέρι λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. καρότα, 50 γρ. κλωνάρι σέλινο, 10 γρ. κόλιανδρο, 100 γρ. ντομάτα, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το καλαθάκι και ζυγίστε μέσα 300 γρ. φακές. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο τις φακές, που έχετε αφήσει στην άκρη, 1300 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 4

Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά που έχετε αφήσει στην άκρη, 2 κουταλάκια αλάτι και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 5

Προσθέστε 50 γρ. ξίδι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι, μεταφέρετε σε μια σουπιέρα, προσθέστε λίγο ξίδι και ελαιόλαδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Συνοδέψτε με ελιές και τοσταρισμένο ψωμί

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι