Νηστίσιμα μπισκότα

Νόστιμα και πανεύκολα! Συνταγή από: Μαρία Κούσουλου

 

 
 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 245 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 180 γρ. ζάχαρη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, κρυσταλλική ή καστανή
  • 30 γρ. κακάο
  • 5 γρ. baking powder
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 3 γρ. αλάτι
  • 65 γρ. νερό
  • 110 γρ. φυστικέλαιο
  • 100 γρ. κουβερτούρα,
  • chocolate chips

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 245 γρ. αλεύρι φαρίνα, 180 γρ. ζάχαρη, 30 γρ. κακάο, 5 γρ. baking powder, 5 γρ. μαγειρική σόδα, 3 γρ. αλάτι, 65 γρ. νερό, 110 γρ. φυστικέλαιο και ρυθμίστε 5 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα φουντούκια, 100 γρ. chocolate chips και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 5

Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια και μεταφέρετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, αφήνοντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (175°C). Αφήστε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε ή αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι