Brownies με τυρί και γλάσο μαύρης σοκολάτας

Καλύτερα δεν γίνονται! Συνταγή από: Δέσπω Παπαζαχαρίου

ΥΛΙΚΑ

Brownies

  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη, σε κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Γλάσο

  • 160 γρ. κουβερτούρα μαύρη, σε κομμάτια
  • 150 γρ. φρέσκια κρέμα
  • 30 γρ. γάλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Αντικολλητικό χαρτί
  • ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Brownies

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κουβερτούρα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. βούτυρο και λιώστε 4 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 380 γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 160 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 2 κουταλάκια ζάχαρη βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και απλώστε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.

Γέμιση

Βήμα 1

Σε καθαρό και στεγνό κάδο, βάλτε 30 γρ. ζάχαρη, 3 αυγά, 2 κουταλάκια ζάχαρη βανίλιας, 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. τυρί κρέμα και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε και αδειάστε το μείγμα τυριού ομοιόμορφα, πάνω από τη βάση.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) περίπου 30-35 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Γλάσο

Βήμα 1

Σε καθαρό και στεγνό κάδο, βάλτε 160 γρ. μαύρη κουβερτούρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου και προσθέστε 150 γρ. φρέσκια κρέμα, 30 γρ. γάλα και λιώστε 4 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2. Καλύψτε με το γλάσο και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Συμβουλές

–Για την επιτυχία της συνταγής, χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας κουβερτούρα.

–Προσέξτε να μην σας στεγνώσει το κέικ στο ψήσιμο.

–Εάν φτιάξετε την επικάλυψη γλάσου, είναι καλύτερα να αρχίσετε πιο νωρίς την εκτέλεση της συνταγής, για να δώσετε αρκετό χρόνο να κρυώσει το γλάσο.

Παραλλαγή

Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μόνο την επικάλυψη τυριού χωρίς το γλάσο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι