Κολοκοτές – Κυπριακές κολοκυθόπιτες

Σπιτική και νηστίσιμη! Συνταγή από: Πόλυ Αναστασίου

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 100 γρ, σιμιγδάλι λεπτό
  • 200 γρ. φαρίνα
  • 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 230 γρ. νερό
  • 180 γρ. λάδι
  • 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ κ.γλ. μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Γέμιση

  • 1300 γρ. κολοκύθα κόκκινη, κομμένη σε
  • μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. ξανθή σταφίδα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 3 κ.γλ. ζάχαρη
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 100 - 150 γρ. μάραθο (ανάλογα με τις
  • προτιμήσεις σας)
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί

EKTΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. σιμιγδάλι, 200 γρ. φαρίνα, 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 230 γρ. νερό, 180 γρ. λάδι, 180 γρ. χυμό πορτοκάλι, 1.5 κουταλάκια μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε λίγο αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1300 γρ. κολοκύθα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε 150 γρ. σταφίδα, λίγο αλάτι και πιπέρι, 1 κουταλάκι κανέλα, 3 κουταλάκια ζάχαρη, 150 γρ. πλιγούρι και αναμείξτε ελαφρά με την σπάτουλα.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. μάραθο, 200 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 5

Μοιράστε τη ζύμη σε δυο μικρές μπάλες 60 γρ. η κάθε μια. Ανοίξτε σε στρογγυλό φύλλο και προσθέστε 2-3 κουταλιές γέμιση. Κλείστε το φύλλο σε ημικύκλιο και κουμπώστε τις άκριες. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 6

Ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C).

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι