Καρδούλες brownies με μους φράουλας

Κάθε μπουκιά και έρωτας!

ΥΛΙΚΑ

Καρδούλες brownies

  • 220 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια και λίγο ακόμα για βουτύρωμα
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι

Μους φράουλας

  • 70 γρ. νερό
  • 350 γρ. φράουλες
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, χωρίς γεύση (1 1 /2 φακελάκι)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Συναρμολόγηση και γαρνίρισμα

  • λίγη ζάχαρη άχνη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί δοχείο 20 x 25 εκ.
  • πλαστική μεμβράνη
  • κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καρδούλες brownies

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε ένα ταψί (40 x 24 x 1,5 εκ.) και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας τις άκρες του χαρτιού να προεξέχουν από το ταψί (το αντικολλητικό χαρτί που περισσεύει, θα σας χρησιμεύσει για να βγάλετε τα brownies από το ταψί).

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. σοκολάτα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Προσθέστε 220 γρ. βούτυρο και λιώστε 4 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 380 γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 1 πρέζα αλάτι, 150 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 15 λεπτά (170°C) ή ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι στο κέντρο, το οποίο θα πρέπει να βγει με λίγο υγρό μείγμα. Αφήστε στο ταψί να κρυώσει εντελώς, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη μους φράουλας.

Μους φράουλας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. νερό, 350 γρ. φράουλες, 130 γρ. ζάχαρη και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, θερμάνετε 3 λεπτά/60°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 15 γρ. ζελατίνη, σε σκόνη αποφεύγοντας τα μαχαίρια και λιώστε 2 λεπτά/60°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει η ζελατίνη και το μείγμα να έχει απαλή υφή (περίπου 30 λεπτά). Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Προσθέστε το μείγμα με τις φράουλες και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο 25 x 20 εκ. και απλώστε ομοιόμορφα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να δέσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Συναρμολόγηση και γαρνίρισμα

Βήμα 1

Ξεφορμάρετε το κέικ για brownies και κόψτε σε 12 σχήματα καρδιάς με κουπ πατ Ø 8 εκ. Με το ίδιο κουπ πατ, κόψτε 6 καρδούλες από το μους φράουλας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα κομμάτι μους πάνω σε ένα κομμάτι brownie και καλύψτε με ένα 2ο κομμάτι brownie σε σχήμα καρδιάς. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε 6 καρδούλες brownies με μους φράουλας. Ραντίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να φτιάξετε τα brownies από την προηγούμενη μέρα και να διατηρήσετε στο ψυγείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι