Σαλάτα με χταποδάκια, αγκινάρες και φέτα

Απλή και χαριτωμένη! 

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. μικρά χταποδάκια
  • 250 γρ. καρδιές αγκινάρας, σε φέτες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αποξηραμμένη ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 λεμόνι (φλούδα και χυμό)
  • 1 καυτερό τσίλι, σε κομμάτια (προαιρετικό)
  • 800 γρ. νερό
  • 100 γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα στα 3
  • 400 γρ. φύλλα μαρούλι iceberg (1 μαρούλι)
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 120 γρ. φέτα, σε μικρούς κύβους 1 εκ.
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 1/4 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε 1000 γρ. μικρά χταποδάκια σε ένα μπολ, 250 γρ. καρδιές αγκινάρας σε φέτες σε ένα δεύτερο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ρίγανη, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 τσίλι, τη φλούδα από 1 /2 λεμόνι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Περιχύστε τα χταποδάκια, ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 /2 ώρα.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, την υπόλοιπη 1 σκελίδα σκόρδο, 1 /2 κουταλάκι ρίγανη, 20 γρ. χυμό λεμόνι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Περιχύστε τις αγκινάρες και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστούν, μέχρι να χρειαστούν.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, βάλτε μέσα 100 γρ. φρέσκα φασολάκια, προσθέστε τις μαριναρισμένες αγκινάρες, κλείστε τον κάδο, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα τα μαριναρισμένα χταποδάκια και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τα λαχανικά και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Τοποθετήστε το Varoma πίσω στη θέση του και συνεχίστε να μαγειρεύετε τα χταποδάκια ακόμα 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν λίγο τα χταποδάκια. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 7

Κόψτε 400 γρ. μαρούλι και μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά, τα χταποδάκια, το φρέσκο δυόσμο, 120 γρ. φέτα, 50 γρ. κάππαρη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 8

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 50 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ. χυμό λεμόνι, 1 /4 κουταλάκι μουστάρδα, το υπόλοιπο 1 /2 κουταλάκι ρίγανη, 1 /2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Περιχύστε τη σαλάτα, ανακατέψτε ελαφρά, ραντίστε με 1 πρέζα πιπέρι και σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι