Μπισκότα χαρουπόμελου

Ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους! Συνταγή της chef Αριάδνης Αδαμίδη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. χαρουπόμελο
  • 150 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. γάλα καρύδας ή νερό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

αντικολλητικό χαρτί ταψιά φούρνο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πετσέτα κουζίνας
  • σχάρα
  • φόρμα σιλικόνης για ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπισκότα χαρουπόμελου

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νιφάδες βρώμης, 150 γρ. χαρουπόμελο, 150 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ, 50 γρ. γάλα καρύδας και αναμείξτε 35 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Πλάστε περίπου 15 μπαλίτσες και πατήστε ελαφρά με το χέρι σας να γίνουν πιο επίπεδες.

Βήμα 4

Ψήστε για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς. Θα είναι αρκετά μαλακά και στη συνέχεια, όταν κρυώσουν, θα γίνουν λίγο πιο τραγανά. Όταν κρυώσουν, αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι