Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σπαγγετίνι με σάλτσα μανιταριών

  24/11/2021 06:30
Σπαγγετίνι με σάλτσα μανιταριών

Σπαγγετίνι με σάλτσα μανιταριών

  24/11/2021 06:30

Με μπόλικα, νόστιμα μανιτάρια!

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • 30 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1600 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό
  • 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 500 γρ. σπαγγετίνι
  • 100 γρ. αλεσμένο τυρί παρμεζάνα ή χαλλούμι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα, 30 γρ. πάστα ντομάτας, 100 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών και κόψτε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες, 1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό, ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια και μαγειρέψτε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε πιατέλα και αφήστε στην άκρη. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, την υπόλοιπη 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο, 500 γρ. σπαγγετίνι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 10 λεπτά (ή όσο χρόνο αναγράφεται στη  συσκευασία)/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να  γίνουν al dente.

Βήμα 8

Σουρώστε τα σπαγγετίνι στο Varoma και μεταφέρετε στην πιατέλα με τη σάλτσα. Ανακατέψτε ελαφρά, ραντίστε με 100 γρ. αλεσμένο τυρί παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας