Σούπα με γλυκοπατάτα και κυδώνι

Βελούδινη υφή και εξαίρετη γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. κυδώνι, σε κομμάτια 4 εκ.
  • 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 4 εκ.
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
  • 20-30 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο άνηθο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 250 γρ. κυδώνι σε κομμάτια 4 εκ., 300 γρ. γλυκοπατάτα σε κομμάτια 4 εκ. και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 10 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 800 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι κύμινο, 1 πρέζα κανέλα, 1 κουταλάκι ζάχαρη και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε πιάτα ή σουπιέρα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη ξινή κρέμα, ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι