Κέικ με μήλα

Ρετρό γεύση κι αγαπημένη! Mια συνταγή από τη Μαρίνα Παντελίδου. 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μήλα καθαρισμένα σε πολύ
  • λεπτές φέτες
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 10 γρ. φλούδα λεμονιού
  • 200 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο για το λάδωμα της φόρμας
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο για το αλεύρωμα της φόρμας
  • 40 γρ. cornflour
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για επικάλυψη (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • φόρμα με τρύπα στο κέντρο 24 εκ.
  • μαχαίρι
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Tοποθετήστε ένα μπoλ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 500 γρ. καθαρισμένα μήλα σε λεπτές φέτες, 30 γρ. χυμό λεμονιού, 40 γρ. καστανή ζάχαρη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

άλτε στον κάδο 100 γρ. αμύγδαλα και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μήλα.

Βήμα 3

Προσθέστε στο μπολ με τα μήλα 1 1 /2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα, 1 /2 κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλο, ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 10 γρ. φλούδα λεμονιού και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. ηλιανθέλαιο, 4 αυγά, 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 40 γρ. κονιάκ και αναμίξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5. Βήμα 6 Προσθέστε 350 γρ. αλεύρι, 40 γρ. corn-flour, 3 κουταλάκια baking powder και αναμίξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 7

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στο κέντρο 24 εκ.

Βήμα 8

Αδειάστε το ένα τρίτο της ζύμης στη φόρμα. Από πάνω τοποθετήστε τα μισά μήλα, απλώστε τα ομοιόμορφα πιέζοντας τα ελαφρά. Προσθέστε το άλλο ένα τρίτο της ζύμης καλύπτοντας τα μήλα. Καλύψτε με τα υπόλοιπα μήλα και προσθέστε με την υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 9

Ψήστε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς, ελέγξτε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αν το μείγμα είναι στεγνό και αφαιρέστε από τον φούρνο. Αφήστε για 15 λεπτά να κρυώσει και ακολούθως αναποδογυρίστε πάνω σε μία σχάρα. Αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα μεταφέρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε κρύα.

Συμβουλές 

-Τα μήλα πρέπει να είναι κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες.

- Αν τα αφήσετε 30 λεπτά πριν να τα αναμίξετε με το μείγμα θα είναι πιο μαλακά

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι