Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και μπέικον

Για ένα ζυμαρικό μούρλια! 

ΥΛΙΚΑ

Κρεμώδης σάλτσα κολοκύθας και μπέικον

  • 350 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα θυμάρι
  • 150 γρ. τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. μπέικον ή πανσέτα, σε κομμάτια 3εκ.
  • 20 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα πιπέρι Σπαγγέτι
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 500 γρ. σπαγγέτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρεμώδης σάλτσα κολοκύθας και μπέικον

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 350 γρ. κολοκύθας σε κομμάτια και ραντίστε με 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι. Ψήστε για 30 λεπτά και αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με τη σάλτσα.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. παρμεζάνα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 300 γρ. μπέικον σε κομμάτια 3 εκ. και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη

Βήμα 7

Βάλτε στον κάδο τη ψημένη κολοκύθα, 20 γρ. γάλα, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και πολτοποιήστε 30

δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Σπαγγέτι και συναρμολόγηση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 500 γρ. σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα για όσο χρόνο

αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 3

Σουρώστε τα σπαγγέτι με το Varoma και μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας που έχετε αφήσει στην άκρη, ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με το σοταρισμένο μπέικον και την αλεσμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι