Ριζότο με ψητή κολοκύθα, μπέικον και φέτα

Τολμηρό… ριζότο!  

ΥΛΙΚΑ
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια 1.5 εκ.
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 175 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια 1 εκ.
  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. Αρμπόριο)
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 900 γρ. νερό
  • 80 γρ. μικρά φύλλα σπανάκι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • πιρούνι
  • βαθουλή πιατέλα
  • 2 ταψιά φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.

Βήμα 2

Απλώστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα ταψί φούρνου με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Τοποθετήστε πάνω 500 γρ. κολοκύθας σε κομμάτια 1.5 εκ. και αλείψτε τα με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ραντίστε με 1 / κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και ψήστε για 20 λεπτά (2002 °C) να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, απλώστε 175 γρ. φέτα σε κομματάκια 1 εκ. σε ένα 2ο ταψί φούρνου και βάλτε στο φούρνο 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο της κολοκύθας.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 150 γρ. μπέικον σε λωρίδες, τα υπόλοιπα 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 350 γρ. ρύζι για ριζότο, 100 γρ. λευκό κρασί και σοτάρετε χωρίς τη μεζούρα 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 2 κουταλιές πάστα ζωμού λαχανικών, 900 γρ. νερό, το υπόλοιπο 1 /2 κουταλάκι αλάτι, καθαρίστε τον πάτο του κάδου με τη σπάτουλα για να ξεκολλήσει το ρύζι και μαγειρέψτε με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας, 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, μεταφέρετε την ψημένη κολοκύθα σε μια βαθουλή πιατέλα και λιώστε με ένα πιρούνι. Προσθέστε 80 γρ. μικρά φύλλα σπανάκι, αναμείξτε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το ριζότο στην πιατέλα με την κολοκύθα και το σπανάκι που έχετε αφήσει στην άκρη, προσθέστε την ψημένη φέτα και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα. Αφήστε 10-15 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά, ραντίστε με την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι και σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι