Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει με το Thermomix μία λαχταριστή μηλόπιτα

  03/11/2021 06:58
Η Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει με το Thermomix μία λαχταριστή μηλόπιτα

Η Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει με το Thermomix μία λαχταριστή μηλόπιτα

  03/11/2021 06:58

Η Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει με το Thermomix μία λαχταριστή μηλόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

λίγο βούτυρο για βουτύρωμα

Γέμιση

  • 1500 γρ. μήλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 /2 κ.γλ. κανέλα

Ζύμη

  • 200 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα, καβουρδισμένα (βλ. συμβουλή)
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

20 γρ. κορν φλάουερ

Κρέμα Custard

  • 500 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουαρ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1 κροκάδι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πυρίμαχο σκεύος 30x35 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία και γέμιση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C αέρα. Βουτυρώστε τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρίμαχου σκεύους (20 x 30 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε στα τέσσερα και βάλτε σε ένα μπολ. Περιχύστε τα μήλα με χυμό από 1 λεμόνι. Βάλτε περίπου τα μισά μήλα στον κάδο στο Τhermomix και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε τα υπόλοιπα μήλα στον κάδο στο Τhermomix και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε τα κομμένα μήλα που έχετε αφήσει στην άκρη στον κάδο στο Τhermomix. Προσθέστε 40 γρ. βούτυρο, 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 20 γρ. καστανή ζάχαρη, μισό κουταλάκι κανέλα και μαλακώστε 5 λεπτά/100 °C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τον κάδο από το Τhermomix στο Τhermomix Friend και βράστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Εντωμεταξύ συνεχίστε με τη συνταγή για τη ζύμη.

Βήμα 1

Τοποθετήστε το δεύτερο κάδο στο Τhermomix. Βάλτε 200 γρ. φουντούκια , 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 80 γρ. καστανή ζάχαρη, 320 γρ. αλεύρι, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 250 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια και αναμείξτε 13 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Η ζύμη θα είναι σαν ψίχουλα.

Βήμα 2

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ. Τοποθετήστε ένα δεύτερο μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 500 γρ. από τη ζύμη και αφήστε στην άκρη.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βήμα 1

Βάλτε τα 500 γρ. ζύμης που έχετε ζυγίσει στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει. Απλώστε και πατήστε με τα χέρια σας ώστε να δημιουργήσετε μια βάση και χαμηλά τοιχώματα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Όταν ακούσετε τον ήχο του Thermomix Friend μεταφέρετε τα μήλα σε ένα μπολ, τοποθετήστε το μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου στο Thermomix, προσθέστε 20 γρ. κορνφλάουαρ και ανακατέψτε ελαφρώς με την σπάτουλα. Mεταφέρετε τα μήλα στη βάση ζύμης που έχετε ετοιμάσει, απλώστε ομοιόμορφα και σκορπίστε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη που έχετε αφήσει στην άκρη, καλύπτοντας έτσι τα μήλα.

Βήμα 3

Ψήστε για 40-45 λεπτά (200 C αέρα). Εντωμεταξύ συνεχίστε με τη συνταγή για την κρέμα custard.

Κρέμα custard

Βήμα 1

Βάλτε 500 γρ. γάλα, 50 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. κορν φλάουαρ, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 1 αυγό και1 κροκάδι στον κάδο στο Τhermomix και ρυθμίστε Δέσιμο σάλτσας/80°C. Ο χρόνος και η ταχύτητα καθορίζονται από το Thermomix. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Σερβίρετε τη μηλόπιτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδέψτε με την κρέμα custard.

Συμβουλές

Ψήστε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα στους 180°C αέρα για 8-10 λεπτά. Αν θα ψήσετε φουντούκια, τότε τα ξεφλουδίζετε τρίβοντας τις φλούδες με μια πετσέτα ή τα χέρια σας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας