Ψητά μήλα

Ψητά μήλα. Μία εύκολη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μήλα, με τη φλούδα, ολόκληρα(αφαιρέστε τον πυρήνα με έναν αποπυρηνωτή)
  • 500 γρ. νερό
  • 80 γρ. σταφιδάκια μουλιασμένα σε 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλα ολόκληρα
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • 50 γρ. μέλ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

αποστειρωμένο μπουκάλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε 6 μήλα (χωρίς πυρήνα) στους δίσκους Varoma και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, κλείστε το καπάκι, τοποθετήστε στο καπάκι του κάδου το μπολ με τα 80 γρ. μουσκεμένα σταφιδάκια σε 50 γρ. κονιάκ, προσθέστε μέσα 1 κουταλιά κανέλα, 1 /4 κουταλάκι γαρύφαλα, 50 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. καρύδια και ανακατέψτε. Γεμίστε με το μείγμα τον κενό πυρήνα των μήλων στους δίσκους Varoma, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 35 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τα μήλα σε μια πιατέλα, περιχύστε το κάθε μήλο με λίγο μέλι (συνολικά 50 γρ.) και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Σερβίρετε με κρέμα σαντιγί ή γιαούρτι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι