Μπιφτέκια με φρέσκο τόνο

Μπιφτέκια με φρέσκο τόνο. Μία συνταγή από την Μαρία Χατζηγεωργίου.

ΥΛΙΚΑ

Mπιφτέκια

  • 750 γρ. φρέσκο τόνο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο στα 3
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 γρ. φρέσκο τζίντζερ φλούδα από μισό λεμόνι, χωρίς το άσπρο μέρος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τηγάνισμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ανάμικτα πιπέρια, φρεσκοτριμμένα
  • ¼ κ.γλ. νιφάδες τσίλι (μπούκοβο) ή σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γλ. σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο αυγό

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι (sweet chilli sauce)
  • αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε ροδέλες ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες μαρούλι
  • 6-8 ψωμάκια για burger

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • μικρό μπολ
  • αντικολλητικό τηγάνι 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ως γνωστό ο φρέσκος τόνος δεν είναι ένα ψάρι που θα επιλέξουμε συχνά έως και ποτέ. Είναι ένα ψάρι που χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση για να μείνει ζουμερό και εύγευστο. Με αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρη ότι θα έχετε τον φρέσκο τόνο συχνότερα στη λίστα σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Mπιφτέκια

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 750 γρ. φρέσκο τόνο σε κομμάτια. Προσθέστε 200 γρ. λευκό  κρασί, καλύψτε και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μισή  ώρα.

Βήμα 2

Σε στεγνό κάδο βάλτε τα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανό και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 σκελίδα σκόρδο, 5 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τη φλούδα από μισό λεμόνι, 30 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένα ανάμικτα πιπέρια, ¼ κουταλάκι τσίλι, 1 κουταλάκι γεμάτο σπιτικό ζωμό λαχανικών και αλέστε 10  δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 3 λεπτά/ 120˚C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε τον μαριναρισμένο τόνο χωρίς τα ζουμιά, 1 αυγό.

Βήμα 6

Μοιράστε το μείγμα σε 6-8 μπιφτέκια και ψήστε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μην τα παραψήσετε για να μείνουν ζουμερά.

Βήμα 7

Βάλτε στο καπάκι του κάδου ένα μικρό μπολ και ζυγίστε 100 γρ. μαγιονέζα και 40 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι.

Βήμα 8

Σερβίρετε σε ψωμάκια για burger με τη σάλτσα μαγιονέζας, ροδέλες αγγουράκι τουρσί, ροδέλες ντομάτας και μαρούλι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι