Κοτόπουλο με σπανάκι, άγριο ρύζι και σάλτσα πέστο

Ένα εύκολο και γρήγορο, ολοκληρωμένο φαγητό.

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (225 γρ. περίπου το καθένα)

Σάλτσα πέστο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια 2 εκ.
  • 30 γρ. φουντούκια, με τη φλούδα
  • 1 κ.γλ. χοντρό αλάτι

Ψήσιμο και συναρμολόγηση

  • 1200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 300 γρ. άγριο ρύζι
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα δοχείο στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 80 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε 2 κουταλάκια αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι, 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι και ανακαμείξτε. Προσθέστε μέσα 4 φιλέτα κοτόπουλο, καλύψτε με τη μαρινάδα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 /2 ώρα.

Σάλτσα πέστο

Βήμα 1

Βάλτε μια κανάτα στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 100 γρ. ελαιόλαδο και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 2 σκελίδες σκόρδο και αλέστε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 120 γρ. φύλλα σπανάκι, 80 γρ. τυρί παρμεζάνα σε κύβους 2 εκ., 30 γρ. φουντούκια με τη φλούδα, 1 κουταλάκι αλάτι και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε το ελαιόλαδο που έχετε ζυγίσει στην κανάτα ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο και να δέσει το μείγμα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Ψήσιμο και συναρμολόγηση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1200 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο και ζυγίστε μέσα 300 γρ. άγριο ρύζι. Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στους δίσκους Varoma και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Μεταφέρετε το ρύζι σε μια πιατέλα με τη βοήθεια της σπάτουλας. Γαρνίρετε με 200 γρ. φύλλα σπανάκι και απλώστε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλο. Περιχύστε με τη σάλτσα πέστο που έχετε αφήσει στην άκρη και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα. Διατηρήστε στο ψυγείο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι