Σπαγγέτι με βασιλικό και κουκουνάρι

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • Σπαγγέτι
  • 1400 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι, αλεσμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα με βασιλικό και κουκουνάρι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 90 γρ. ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 60 γρ. φύλλα βασιλικού, 70 γρ. κουκουνάρι, 50 γρ. λευκό κρασί και κόψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε τα υπόλοιπα 30 γρ. κουκουνάρι και σοτάρετε 1 λεπτό/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο δοχείο και διατηρήστε ζεστή.

Σπαγγέτι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1400 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλάκι αλάτι και 500 γρ. σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100 C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 3

Σουρώστε στο Varoma και μεταφέρετε σε πιατέλα για μακαρονάδες. Περιχύστε με τη σάλτσα που έχετε αφήσει στην άκρη, ανακατέψτε ελαφρά, πασπαλίστε με 80 γρ. αλεσμένο κεφαλοτύρι και σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι