Vegan τάρτα semifreddo με ινδοκάρυδο, μπανάνες και σοκολάτα

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για vegan τάρτα semifreddo με ινδοκάρυδο, μπανάνες και σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. καρύδια
  • 200 γρ. φοινίκια, χωρίς κουκούτσια 
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Κρέμα ινδοκάρυδο

  • 400 γρ. κρέμα ινδοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 80 γρ. λάδι καρύδας

Κρέμα μπανάνας - σοκολάτας

  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 90 γρ. γάλα καρύδας
  • 300 γρ. μπανάνες
  • 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 23 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1

Καλύψτε μια κουπμωτή φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αμύγδαλα, 200 γρ. καρύδια, 200 γρ. φοινίκια, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, 25 γρ. νερό, 1 πρέζα αλάτι και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στην κουμπωτή φόρμα, απλώστε το μείγμα με βρεγμένα χέρια και αφήστε στην άκρη.

Κρέμα Ινδοκάρυδο

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 400 γρ. κρέμα ινδοκάρυδο και ρυθμίστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι, 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου, ρυθμίστε στην ταχύτητα 3 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε 80 γρ. λάδι καρύδας στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα ώστε να στάζει λίγο λίγο μέσα στον κάδο. Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα με τη βάση από ξηρούς καρπούς και βάλτε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Κρέμα μπανάνας - σοκολάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 90 γρ. γάλα καρύδας, 300 γρ. μπανάνες, 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 50 γρ. κακάο, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Απλώστε πάνω από την κρέμα ινδοκάρυδο, γαρνίρετε με τα φιστίκια Αιγίνης και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Βήμα 4

Βγάλτε από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συμβουλές

Αν θέλετε στο βήμα 2 (κρέμα ινδοκάρυδο) μπορείτε να κόψετε 2 μπανάνες σε φέτες και να γαρνίρετε πριν βάλετε στην κατάψυξη

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι