Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

  06/09/2021 06:20
Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

  06/09/2021 06:20

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού. ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 130 γρ. ηλιανθέλαιο, και λίγο επιπλέον για λάδωμα
  • 420 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής και λίγο επιπλέον για αλέυρωμα
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Γέμιση

  • 250 γρ. χαλούμι. σε κομμάτια 3 εκ.
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. αναρή, ανάλατη, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. γάλα
  • λίγο σουσάμι, (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • τετράγωνο ταψί φούρνου 28 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώσετε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 28 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. γάλα, 130 γρ. ηλιανθέλαιο, 150 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά αλάτι, 420 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τη μεζούρα και ζυμώστε 1 λεπτό 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Μοιράστε τη ζύμη στα 2 και ανοίξτε το ένα κομμάτι με πλάστη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια στο σχήμα και μέγεθος του τετράγωνου πυρίμαχου σκεύους. Απλώστε τη ζύμη στον πάτο, τρυπήστε την με ένα πιρούνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Βάλτε την υπόλοιπη μισή ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. χαλλούμι και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε 3 αυγά, 50 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ, 200 γρ. φέτα, 150 γρ. αναρή και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τη μισοψημένη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα. Ανοίξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και απλώστε πάνω από το μείγμα.

Βήμα 4

Σε ένα μπολάκι αναμείξτε 1 κουταλιά γάλα με 1 αυγό, χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι και αλείψτε τη ζύμη. Πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε στο ταψί για 10 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε σχάρα μέχρι να σερβίρετε ή να κρυώσουν καλά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας