Κρακεράκια βρώμης

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή. 

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 75 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξανθή ζάχαρη
  • 170 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • αεροστεγές δοχείο
  • Στρογγυλό κουπ πατ (διαμέτρου 5 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. βούτυρο σε κομμάτια 3 εκ., 75 γρ. νερό,

1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά ζάχαρη και θερμάνετε 3 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 170 γρ. νιφάδες βρώμης, 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, πιέστε την ελαφρά με βρεγμένα χέρια, καλύψτε με ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ανοίξτε σε πολύ λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ., κόψτε σε στρογγυλά σχήματα και τοποθετήστε τα στα ταψιά φούρνου που έχετε ετοιμάσει.

Βήμα 5

Μαζέψτε τα υπολείμματα της ζύμης με βρεγμένα χέρια και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 6

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Βήμα 7

Σβήστε το φούρνο και αφήστε μέσα 10-15 λεπτά να κρυώσουν και να γίνουν πιο τραγανά.

Βήμα 8

Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι